Gin Bitter Sling

Dette er den opprinnelige gin tonic
Foto: (kajakiki)

Dette er den opprinnelige gin tonic

Forskjellen er at i en Gin Bitter Sling er bitterheten mer kompleks enn i en gin tonic. Men den leskende tørre smaken som er så populær, har begge til felles.
16 Mars 2018 - 14:00

Som med alle drinker, finnes det utallige versjoner, og det gjelder også Gin sling i den formen du får den servert her. Men den bygger på den opprinnelige oppskriften for en cocktail, slik den ble beskrevet første gang i 1806 i visen Balance and Columbian Repository i Hudson, New York, nemlig som en «stimulerende alkoholholdig drikk som kunne lages av forskjellige typer brennevin blandet med sukker, vann og bitter». Dette ble på slang kalt en «bitter sling», og sling var et veletablert begrep for sprit, sukker, vann og sitron. Et ord som for øvrig har holdt seg helt til vår tid og som skal stamme fra tysk schlingen som betyr å «bøtte ned». 

Ideen om å tilsette kullsyre til vanlig vann, stammer fra midten av 1800-tallet. Og tonic oppstod noen år senere som da Schweppes i 1870 lanserte et sodavann tilsatt litt kinin. 

I dag lages vanligvis Gin sling uten bitter, men det gir drinken en tørrere profil som gjør at den nærmer seg smaksmessig gin tonic, hvilket passer dagens drinksmak veldig godt. Denne type gindrinker som toppes med sodavann, ligner til forveksling hverandre. Eksempelvis kan det være vanskelig å skille en Tom Collins fra en Gin sling, men den viktigste forskjellen er at den siste har mer smak av gin med mindre mengde sitronsaft og sukkerlake. Og tilsetter du litt Angostura som her, får du en enda tørrere stil. 

Godt smaker det alltid uansett hvilken versjon du går for.

Se alle varianter som finnes av gin sling

Den aller mest kjente gin sling er selvsagt Singapore sling

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her