Denne drinken har folk festet med i 100 år

Denne drinken har folk festet med i 100 år

Singapore Sling er fortsatt en drink som gir mersmak og vekker beundring. Les den spennende historien.

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Singapore Sling er dermed en av de mest tidløse sommerdrinkene som finnes. Den er uten tvil den mest kjente drinken med gin som base.

100 årsjubileum rundt hjørnet

Den har sin opprinnelse i The Long Bar ved Raffles Hotel i Singapore. Bartenderen som er udødeliggjort gjennom drinken, het Ngiam Tong Boon. Det antas at han laget den første gang rundt 1915.

Se våre andre oppskrifter på samme drink

Det spesielle ved drinken, som D. A. Embury også poengterer i sin bok «The Fine Art of Mixing Drinks», er at alle bartendere lager den forskjellig. Originaloppskriften kan du fremdeles se på Raffles Hotels museum, sammen med safen hvor Mr. Boon låste inn alle sine oppskrifter.

Singapore skiller seg ut

Det er for øvrig interessant å merke seg at dagens drinkoppskrifter skiller seg en del fra dem som ble brukt på Raffles Hotel før 1970, det gjelder også andre barer i Singapore.

1970-tallsversjonen av Singapore Sling fra Raffles er også kraftig modifisert. Den ble mest sannsynlig endret på den tiden av Ngiam Tong Boons nevø. I dag serverer de premiksete Singapore Slings fra en dispenser for å håndtere volumet av drinker som serveres hver dag til de mange besøkende. Raffles Hotel er som kjent en skikkelig turistfelle. Men du kan faktisk fortsatt be om at den lages på den originale metoden hvor drinken shakes og ikke kjøres i blender (for effektivitetens skyld).

Prøv gjerne originalen også

Heldigvis kom det en endring i bruk av råvarer mot slutten av 1980-tallet.  Sourmix og dårlige premiksete drinker ble erstattet med ferske råvarer og kvalitetsprodukter. Mye av æren for denne utviklingen gis forresten Dale Degroff ved Rainbow Room i New York. For Singapore Slings del betød det at drinken på nytt minnet om originalen.

Originaloppskriften inneholdt like deler London dry gin, Bols Cherry brandy eller Cherry Heering, Bénédictine og friskpresset limesaft. Den ble rørt og toppet med to deler soda samt en dæsj Angostura. Originalen hadde ingen garnityr.

Les om de ulike gintypene

Som dere ser har drinken forandret seg betydelig til en mer fruktig, lettdrikkelig versjon som ikke har altfor mye med originalen å gjøre.

Tips: Test begge versjoner og se hvilken som du liker best.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender .

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Moderne Singapore Sling

Antall porsjoner

1

Ingredienser

3 cl gin
1½ cl Heering Cherry Liqueur (eller cherry brandy)
1 cl granateplesirup
12 cl ananasjuice
1½ cl friskpresset limesaft
1 dæsj Angostura

Fremgangsmåte

Alle ingredienser helles over is i en shaker. Rist godt og sil over i et stort vinglass. Pynt med ananasskive.

Tips 1:
Prøv å toppe drinken med ulike typer drikke. Lagerøl og kirsebærøl gir noen fantastiske smaksopplevelser.

Tips 2:
For en «tørrere » versjon, bytt ut Cherry Heering med Kirschwasser. Dette gir også en mer naturlig vri i retning den originale oppskriften. Den gang var det cherry brandy som ble brukt, og den er mye tørrere enn Cherry Heering. Mest sannsynlig toppet de drinken den gang med rødvin for farge og fruktighet.

Sendt inn av

Foto: Sentralen as

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen