Gin Bitter Sling

Dette er den opprinnelige gin tonic
Foto: (kajakiki)

Dette er den opprinnelige gin tonic

Forskjellen er at i en Gin Bitter Sling er bitterheten mer kompleks enn i en gin tonic. Men den leskende tørre smaken som er så populær, har begge til felles.
16 Mars 2018 - 13:00

Som med alle drinker, finnes det utallige versjoner, og det gjelder også Gin sling i den formen du får den servert her. Men den bygger på den opprinnelige oppskriften for en cocktail, slik den ble beskrevet første gang i 1806 i visen Balance and Columbian Repository i Hudson, New York, nemlig som en «stimulerende alkoholholdig drikk som kunne lages av forskjellige typer brennevin blandet med sukker, vann og bitter». Dette ble på slang kalt en «bitter sling», og sling var et veletablert begrep for sprit, sukker, vann og sitron. Et ord som for øvrig har holdt seg helt til vår tid og som skal stamme fra tysk schlingen som betyr å «bøtte ned». 

Ideen om å tilsette kullsyre til vanlig vann, stammer fra midten av 1800-tallet. Og tonic oppstod noen år senere som da Schweppes i 1870 lanserte et sodavann tilsatt litt kinin. 

I dag lages vanligvis Gin sling uten bitter, men det gir drinken en tørrere profil som gjør at den nærmer seg smaksmessig gin tonic, hvilket passer dagens drinksmak veldig godt. Denne type gindrinker som toppes med sodavann, ligner til forveksling hverandre. Eksempelvis kan det være vanskelig å skille en Tom Collins fra en Gin sling, men den viktigste forskjellen er at den siste har mer smak av gin med mindre mengde sitronsaft og sukkerlake. Og tilsetter du litt Angostura som her, får du en enda tørrere stil. 

Godt smaker det alltid uansett hvilken versjon du går for.

Se alle varianter som finnes av gin sling

Den aller mest kjente gin sling er selvsagt Singapore sling

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her