Matkurs og vinkurs

Vinkurs 24. oktober i Oslo

Dette må du få med deg: Du får smake viner som har fått noen av de høyeste skårene som kan oppnås

Dette må du få med deg: Du får smake viner som har fått noen av de høyeste skårene som kan oppnås

Det er ingenting som er bedre å komme vinteren i møte med enn portviner fra en av desidert beste produsentene. Denne gangen får du dessuten være med på en norgespremiere.
Julie Helene Amundsen
01 Juli 2018 - 11:37

Denne smakingen kan du rett og slett ikke gå glipp av, for her får du nemlig smake noe av det beste Douro har å by på. David Betti fra Quinta Do Noval  tar oss gjennom kvelden gjennom med to tørre røde viner og syv portviner.

 

De tørre røde vinene lages av de samme druene som de store portvinene, men framstillingen er selvsagt forskjellig. Og portvin finnes i et stort antall forskjellige typer, med vintagene som de aller mest ettertraktete. 

Du får muligheten som en av de første i Norge til å smake det som blir en historisk vintage portvin 

Denne kvelden får du altså et dypdykk i så vel portvinens historie som en innføring i denne unike eiendommens storhet - av mange ansett som den aller beste i Douro. Robert Parker ga deres Quinta Noval Nacional Vintage 2011 full pott, altså 100 poeng. Denne vinen er selvsagt utsolgt og selges for femsifrete beløp. 

Du får imidlertid muligheten til å smake både 2015- og 2016-årgangen av husets solide vintage portvin.

Quinta Noval Vintage 2015 oppnår 95 poeng hos Parker og Wine Spectator, og 2016 får hele 97 poeng av Parker. Den er fortsatt ikke lansert, så du får muligheten som en av de første til å smake denne legendariske vinen. Så stor er den at Quinta do Noval-eier Christian Seely kaller den "en av de historiske årgangene fra Quinta do Noval".

Her kan du lese hva Apéritif mener om disse vinene

Og Quinta Do Noval er i seg historisk, vingården ble startet så tidlig som i 1715. Etter en del eierskifter kom det store gjennombruddet i 1931, og i 1985 skapte de historie ved å produsere den første Late Bottled Vintage. I 2004 begynte de også å produsere røde bordviner, som i dag regnes blant aller regionens beste.

Portvin er ikke bare en historisk betydningsfull vinstil, det er også kosevin/meditasjonsvin nummer en, og mange tenker umiddelbart på å synke dypt i en god stol med en bok eller foran peisen. Det kan vi ikke tilby denne kvelden. Det vi derimot kan love er at du får smake både de tørre og søte vinene fra Douro i Gamel Logens praktfulle omgivelser, samt muligens oppleve dem på nye måter. 

Du har kanskje hørt om Douro-vinenes fortreffelighet til ost. Derfor avsluttes smakingen med en liten ostebrikke slik at du selv kan teste hvilke oster som kombinerer best med vinene. 

Se hvilke viner du får smake her 

 






Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her