Dobbel glede

Ukens vin er det faktisk to av. Begge fra samme familie men like forskjellige som brødre kan være. Og svært så sjenerøse. Her får du mye godt for pengene.
Redaksjonen
21 Juni 2001 - 02:00

Sørafrikanske Longrigde Winery har to viner på det norske markedet, Bay View Cabernet Sauvignon (Vecturanr. 107288) og Bay View Shiraz (Vecturanr. 107002), begge i 1999-utgave. Prisen er også lik, kroner 103,29 inkl. alle avgifter. I følge importøren skulle vinene kostet 30 kroner mer, så her er det snakk om et aldri så lite tilbud, og det er vi jo ikke bortskjemt med her på berget.
 
Men uttrykkene er altså forskjellig, og det er jo ikke så rart siden druene cabernet sauvignon og shiraz oppfører seg ulikt på flaske. Den første er som skapt for de som liker bløte og sødmefylte viner. Her er mengder av søte mørke bær, integrert fatpreg og ingen skarpe kanter. Avslutningen er som en neve modne skogsbær. En fin match til retter med kylling og kalkun eller annet lyst kjøtt.
 
Shiraz'en er også stappfull av mørke bær men mer i retning bjørnebær. Den er syrligere og har mer tanniner. Og med et mer uttalt fatpreg, ikke så rart for her er det brukt både franske og amerikanske fat som jo gir mer fatkrydder og trøkk enn de franske. Men likevel, en velproporsjonert grillvin. Som også trives i mer ordnete forhold, som til et pent dekket bord og med en god biff på tallerkenen.
 
Longridge holder hus i Stellenbosch som ligger øst for Cape Town. Regionen regnes som det beste for røde viner i Sør-Afrika. Her er det godt og varmt og druene har ikke problemer med å modne. Den svalende vinden fra havet sørger for at druene ikke blir kokte. Det er dessuten kjølig nok til at det kan produseres friske og balanserte hvitviner også.
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her