Dobbelt NM

Apéritif arrangerer hele to fantastiske norgesmesterskap under Aker Brygge Matfestival 2006 den 19. og 20. august.
Redaksjonen
07 August 2006 - 17:36

Lørdag den 19. august kl. 14.00 arrangeres den store finalen i årets NM for amatørkokk der to finalister lager de beste rettene av sei.
 
Finalistene blir assistert på finaledagen av to av landets beste kokker; Terje Ness, Haga Restaurant, og Sven Erik Renaa, ansatt ved Gastronomisk Institutt.
 
Ness vant Bocuse d'Or i 1999 med nettopp sei, og Renaa er Norges representant under Bocuse d'Or 2007. 
Les mer om NM for amatørkokk her (klikk)
 
NM i østersåpning
Søndag 20. august kl. 14.00 er det duket for ny kamp når NM i østersåpning går av stabelen. Se Norges beste kokker kjempe om heder og ære i et forrykende mesterskap.
 
Vinneren skal forsvare de siste to års norske triumfer i VM i østersåpning i Galway, Irland.
 
Les mer om NM i østersåpning her (klikk)
 
Begge mesterskapene lover stor stemning og intens spenning. Bli med og hei frem dine favoritter.
 
Se hele det spennende programmet for helgen nedenfor, og les mer om Aker Brygge Matfestival her (klikk)

Program for Aker Brygge Matfestival 2006

Fredag 18. august

12.00

Utstillerne og aktivitetene er i gang.

12.00

Drikkevaremessen åpner.

16.00

Offisiell åpning av Aker Brygge Matfestival 2006.

19.00

Konsert på Bryggetorget - The Groove Experience

22.00

Aktiviteter ferdig.

Lørdag 19. august

10.00

Oppvisning barnedans på scenen på Bryggetorget.

11.00

Bodene og Drikkevaremessen åpner.

12.00

Konsert på Bryggetorget - Nordisk Jazz.

14.00

Finale NM for amatørkokk 2006 - utescenen.

16.00

Surprise-konsert på Stranden.

17.00

Underholdning fra utescenen.

20.00

Dj og breakdanceoppvisning - Floornight.

22.00

Aktiviteter ferdig.

Søndag 20. august

11.00

Oppstart aktiviteter - bodene åpner.

12.00

Sjømatfrokost på Stranden.

12.00

Drikkevaremessen åpner.

12.00

Registrering av deltakere NM østersåpning.

14.00

NM i østersåpning 2006.

18.30

Konsert utescenen - Patron.

Opplev blant annet disse utstillerne:

• A la Carte Produkter
• BA Fjellgeit
• Den Blinde Ku
• Eksportutvalget for fisk
• Eiker Gårdsysteri
• Gastro Import
• Real Food
• Dessert og deliktatesse
• Plateau
• Ursauen
• Villaksspesialisten
• Isrosa
• Serranos Bodega
• Omega
• Lagostina
• Figgjo
• Christiania Glasmagasin
• Grythyttan
• Findexa

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her