Dobler kapasiteten

Berentsens brygghus i Egersund har skaffet seg fem nye gjæringstanker og dobler med det produksjonskapasiteten.

Det er et halvt år siden bryggeriet bestilte tankene fra Canada. Fire av dem kom nylig og den siste er underveis. Hele investeringen er på fire millioner kroner, men vil til gjengjeld doble kapasiteten til bryggeriet. Slikt kan det bli penger av.

Det er ikke mer enn to år siden bryggeriet begynte å brygge øl. Men takket være gode testresultater i mediene har etterspørselen blitt større enn noen hadde drømt om.

Sprengt
- Kapasiteten var sprengt. Vi kunne ikke gått en ny sommer i møte uten denne nyinvesteringen, sier daglig leder Harald Berentsen til Dalane Tidende.

De nye tankene tar 25.000 liter hver for seg, og ølet som skal brygges er økologisk.

- Vi ser for oss at vi skal være et nisjebryggeri. I hovedsak ønsker vi å dekke markedet i Rogaland, men vi følger også med på etterspørselen etter nisjeprodukter i markedet. Ett av disse er økologisk pils, sier Berentsen.

Beskyttet
Berentsens brygghus har jobbet med det nye ølet i rundt ett år. Den største jobben har vært å få tak i økologiske ingredienser og å få tak i de nødvendige godkjennelsene. Begrepet økologisk er nemlig beskyttet og dermed må alle ingredienser være sertifisert før man begynner bryggingen.

Etterspørsel
Det er stor etterspørsel etter økologisk humle og malt, ettersom dette er produkter som er i tiden. Berentsens brygghus henter ingrediensene sine fra Tyskland og New Zealand.

Totalt skal bryggeriet investere i underkant av 10 millioner kroner i år. I løpet av året skal det kjøpes inn roboter som skal ta unna en del av pakke- og pallearbeidet.

Berentsen regner også med at det blir noen nye ansettelser i løpet av året.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen