Doblet omsetningen

Etter at kokken Gabriele Cipolla i 2007 overtok driften av kantinen ved Kulturhistorisk museum i Oslo er omsetningen nesten fordoblet.
Redaksjonen
29 April 2009 - 12:00

- Jeg forstår ikke vitsen med dårlig mat. Å lage ordentlig mat tar ikke lang tid. I Europa går det feil vei. Matindustrien overtar mer og mer av matlagingen og former smaken vår i retning av mer salt og mer fett, sier han.
 
Ikke angret
Cipolla har sin kokkeutdannelse fra Frankrike.
 
I 1985 fikk han tips om en ledig jobb i Norge og slo til. Det har han ikke angret et sekund på.
 
- Det er tøft å være kokk i Frankrike. Arbeidsvilkårene er dårlige, lønnen lav og arbeidstidene håpløse. En fransk kokk starter gjerne arbeidsdagen klokken 10.00 og jobber til langt på natt, kun avbrutt av et par timer fri mellom lunsj og middag, timer som ikke kan brukes til noe som helst.
 
I Norge har Cipolla blant annet drevet egen restaurant i Son. Han har også jobbet i flere store kantiner før han kom til Kulturhistorisk museum.
 
- Her har jeg gode arbeidsforhold, bekvem arbeidstid og svært hyggelige kunder, sier han.
 
Middelhavsinspirert
Arbeidsdagen til Gabriele Cipolla starter klokken ni. Da har han to timer på seg til å forberede maten før kantinen åpner klokken elleve. Basisrettene på menyen er suppe og salat.
 
Godt brød og god olivenolje er også obligatorisk. Et par dager i uken avhengig av lyst og mulighet, lager han i tillegg en ekstra varmrett.
 
Klientellet på Kulturhistorisk museum skiller seg på mange måter fra klientellet på andre arbeidsplasser, ifølge Cipolla.
 
- Her er menneskene mer kulturinteresserte og mer åpne for nye matimpulser, mener han.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her