Doblet omsetningen

Etter at kokken Gabriele Cipolla i 2007 overtok driften av kantinen ved Kulturhistorisk museum i Oslo er omsetningen nesten fordoblet.

- Jeg forstår ikke vitsen med dårlig mat. Å lage ordentlig mat tar ikke lang tid. I Europa går det feil vei. Matindustrien overtar mer og mer av matlagingen og former smaken vår i retning av mer salt og mer fett, sier han.
 
Ikke angret
Cipolla har sin kokkeutdannelse fra Frankrike.
 
I 1985 fikk han tips om en ledig jobb i Norge og slo til. Det har han ikke angret et sekund på.
 
- Det er tøft å være kokk i Frankrike. Arbeidsvilkårene er dårlige, lønnen lav og arbeidstidene håpløse. En fransk kokk starter gjerne arbeidsdagen klokken 10.00 og jobber til langt på natt, kun avbrutt av et par timer fri mellom lunsj og middag, timer som ikke kan brukes til noe som helst.
 
I Norge har Cipolla blant annet drevet egen restaurant i Son. Han har også jobbet i flere store kantiner før han kom til Kulturhistorisk museum.
 
- Her har jeg gode arbeidsforhold, bekvem arbeidstid og svært hyggelige kunder, sier han.
 
Middelhavsinspirert
Arbeidsdagen til Gabriele Cipolla starter klokken ni. Da har han to timer på seg til å forberede maten før kantinen åpner klokken elleve. Basisrettene på menyen er suppe og salat.
 
Godt brød og god olivenolje er også obligatorisk. Et par dager i uken avhengig av lyst og mulighet, lager han i tillegg en ekstra varmrett.
 
Klientellet på Kulturhistorisk museum skiller seg på mange måter fra klientellet på andre arbeidsplasser, ifølge Cipolla.
 
- Her er menneskene mer kulturinteresserte og mer åpne for nye matimpulser, mener han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen