– Dolket i ryggen av Oslo kommune

– Dolket i ryggen av Oslo kommune

Kafeen Amfytrion er stengt etter at innehaver Kent Henriksen slurvet med MVA-oppgaver for fire år siden.
07 August 2012 - 10:48

For 15 år siden startet Kent Henriksen kafeen og baren Amfitryon på Drammensveien. Da han i år skulle få fornyet sin serverings- og skjenkebevilling, noe som skjer hvert fjerde år, ble han offer for egen slurv: I 2008 var han for sent ute med å sende inn MVA-oppgaven i et annet firma han har, et firma som på den tiden var uten omsetning, skriver dittOslo.

Verken politet, Ullern bydelsutvalg eller Oslo kemnerkontor hadde noe å utsette på Henriksen, men Næringsetaten valgte altså å sette foten ned.

«Etaten finner etter en helhetlig vurdering at innehaver ikke oppfyller lovens krav til vandel. Det vurderes at manglende innlevering av omsetningsoppgaver er av en slik karakter og et slikt omfang at de alene medfører avslag på søknaden om serverings- og skjenkebevilling», heter det i vedtaket.

– Økonomiske overtredelser under utøvelse av næringsvirksomhet får stor betydning for vandelsvurderingen, og tre eller flere mislighold fører ordinært til avslag på bevilling, for eksempel tre ikke-innleverte MVA-oppgaver. Man setter seg utenfor myndighetenes kontroll ved å la være å levere inn MVA-oppgaver, sier Torild Roaas, kommunikasjonsrådgiver i Næringsetaten, til dittOslo.

Dermed viser det seg at Henriksen har hatt maks uflaks med reglene, ettersom det er nettopp tre for sent innleverte MVA-oppgaver det var snakk om dette andre firmaet hans i 2008.

Henriksen har påklaget vedtaket. Han mener Næringsetaten godt kunne kommet til en annen konklusjon i saken, og føler seg dolket i ryggen av etaten og kommunen.

– Jeg tok det nok ikke helt på alvor med de MVA-oppgavene i 2008. Dette var et firma som da ikke hadde omsetning og ikke engang skulle være i momsregisteret, sier Henriksen.

– Men etaten kunne brukt skjønn og tatt hensyn til alvorlighetsgraden. De burde se at jeg har drevet i denne bransjen i 20 år, sier Henriksen.

I tillegg til at han mistet bevillingen til Amfitryon, har han selv fått 10 års karantene fra å være involvert i serveringsbransjen på eiersiden – altså frem til 2018, 10 år etter at han var for sent ut med de tre skjemaene.

Dersom vedtaket blir opprettholdt, håper Henriksen at Amfitryon kan leve videre med andre bak roret.

Foto: Fredrik Ljone Holst
Bruk av foto følger betingelsene i Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår 2.0-lisensen.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her