Drikk vin og bli raskere gravid

Kvinner som drikker ett eller to glass vin hver dag har, i følge en dansk studie, lettere for å bli gravide enn de som drikker øl eller sprit.
Redaksjonen
01 Oktober 2003 - 02:00

- Vi fant at kvinnene innen denne gruppen hadde 30 prosent større sjanse til å bli gravide innen ett år, sier Mette Juhl, jordmor og forskningsleder ved Statens Serum Institut i Danmark.

En tidligere studie gjennomført for noen få år siden viste de samme tendenser også den gang. Men i motsetning til forrige studie, som fastslo at alkohol ikke hadde negative virkninger for muligheten til å bli gravid, setter denne studien fokus på hvordan de forskjellige typer alkohol slår ut i statistikken.

Samtlige av deltakerne i den første studien, hele 29.844 kvinner, ble spurt om deres drikkevaner; om de var avholdende, om de drakk ½-2 glass, 2½-7 glass eller mer enn 7 glass i uken, og i tillegg hvilken type alkohol de vanligvis konsumerte.

Interessant var også det faktum at de av kvinnene som drakk to glass spritholdige drinker i uken hadde 10 prosent større sjanse for å bli gravide, mens sjansen var 240 lavere dersom inntaket var på mer enn 7 glass i uken.

Årsakene til at rødvin ser ut til å øke fruktbarheten er ennå ikke kjent:
- Vi ser fra tidligere at vindrikkere spiser sunnere mat og har oftere en høyere sosial status enn øldrikkere. Men evnen til å bli gravid varierer selvsagt ikke i forhold til sosial status, sier Juhl.

Hun advarer selvsagt mot å drikke mer alkohol for å bli raskere gravid. Alkohol kan også i tillegg være skadelig for fosteret.

Les mer her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fargeklatten øker stemningen rundt middagsbordet
Dagens rett
Pasta med fersk og røkt ørret

Denne fargeklatten øker stemningen rundt middagsbordet

Pasta med fersk og røkt ørret og friske grønnsaker er ikke bare fargerik og smakfull, men også rask å lage, enten den lages av rester eller nyinnkjøpt vare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her