Drikker vin for én billion kroner

Det er mindre enn det vi bruker på brennevin.

Nesten 1000 milliarder kroner. Det er beløpet menneskeheten bruker på vin i løpet av et år, viser de nyeste tallene fra 2009.

I en rapport som ble offentliggjort i forbindelse med Vinexpo, den store messen for vin og brennevin som ble arrangert i Bordeaux i forrige uke, ble det i samme periode solgt brennevin for over 1,5 billioner kroner. Dermed kommer det samlede forbruket av vin og brennevin opp i 2,5 billioner kroner, skriver vinavisen.dk.

Ifølge Vinexpos direktør Robert Beynat er salget av vin og brennevin tre ganger høyere enn luftindustriens samlede omsetning.

Til tross for den økonomiske krisen i 2008/2009, økte både Frankrike, Italia og Argentina eksporten av vin, og Italia har samtidig gått forbi Frankrike som verdens fremste eksportør - målt i volum. Målt i omsetning, ligger Frankrike fremdeles mange hestehoder foran.

Argentinas formidable suksess i det internasjonale vinmarkedet er i ferd med å smitte over på Brasil, som solgte 144 prosent mer vin de første fire månedene av 2011 i forhold til samme periode i fjor.

Ifølge Vinexpo vil vinforbruket i verden øke med fem prosent i løpet av de neste fem årene, mye på grunn av det økende konsumet i Kina. Organisasjonen peker imidlertid på USA som det viktigste vinlandet: Innen 2014 vil amerikanerne drikke mer vin enn alle andre.

Mens vin og brennevin blir mer populært, peker trenden for øl motsatt vei, opplyser Vinexpo.

Forsiden akkurat nå

Til toppen