Drinker kun til klokken 01

Det kan bli tidlig slutt på drinker i baren på hotell og restauranter i Kragerø.
Redaksjonen
08 April 2008 - 11:00

Tidligere har hotelleier Thor-Olaf Hegna, som eier Victoria Hotell, ønsket seg full stopp i skjenkingen en halv time etter midnatt.
 
Nå har administrasjonen i Kragerø foreslått at brennevin bare skal skjenkes til klokkken 01.00. Dette fører til problemer for Quality Spa & Resort Kragerø, som i dag skjenker brennevin frem til 02.30.
 
Frykter konsekvensene
Samtidig foreslår man at når det gjelder øl og vin, kuttes skjenkingen inn en halvtime.
 
Skjenkestedene spahotellet, Jensemann, Lanternen, El Paso, Onkel Oscar, Stabbestabrygga og Stopp en halv reagerer. Nå frykter de økonomiske konsekvenser ved slik innskrenking.
 
- En slik tidlig skjenkestopp vil føre til færre arbeidsplasser og tap av et levende helårs kulturtilbud, heter det i et svar fra næringen til administrasjonen.
 
Rammer hardt
- Etter vårt skjønn grenser det til uansvarlighet å skulle bringe alkoholkonsumet bort fra ordensvakter og politiets kontroll og inn i private hjem, står det i brevet frs næringen.
 
Vridning
- Det er skremmende at det kommer et slikt forslag - ikke minst i en turistkommune - som forandrer på forutsetningen til å drive. Kampen vår er mot hoteller fra Oslo til Kragerø. Vi er særdeles avhengig av å kunne konkurrere på linje med andre. Den muligheten har vi i dag og det håper jeg inderlig vil fortsette. Blir forslaget om innskrenking vedtatt, endrer det våre forutsetninger for drift, sier direktør Petter Jørgensen på spahotellet Varden.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her