Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 13. februar i Oslo

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Har ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.
12 Desember 2022 - 09:13

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

På denne smaking får du en rundreise i hele Italia. Du får oppleve smakfulle viner fra verdenskjente regioner som Veneto, Piemonte og Toscana, til litt mer skjulte perler som Franciacorta og Sicilia. Drøm deg bort i forførende smaker fra et av verdens beste vinland.

Vi begynner ferden med bobler som seg hør og bør, og det med en av de beste musserende vinene som produseres i Italia. Bellavista er en de beste produsentene i Franciacorta som er Italias svar på Champagne.

Nordøst finner vi nydelige Veneto. Regionen er best kjent for herlig prosecco, og takket være det kjølige klimaet nær Alpene, produseres det her også frisk og lett soave. I de varmere områdene finner vi lekre røde viner som fruktig valpolicella, ripasso og amarone. Denne kvelden får du smake Ripasso fra områdets kanskje best produsent Accordini.

Vakre Valpolicella Foto: Simone Campedelli

I nordvest ligger anerkjente Piemonte. Her dyrkes blant annet druen barbera som gir rike, fruktige viner med myke tanniner. I tillegg produseres også en av Italias mest berømte rødviner her - en vin som er kjent for aromaer av trøfler og moreller, nemlig den svært lagringsdyktige barolo. Vi får smake på både nebbiolo og barbera denne kvelden fra den anerkjente produsenten Giovanni Rosso.

Bli kjent med denne produsenten og området her

Toscanas frodige åser
Toscanas vakre, frodige åser

Toscana er Italias eldste vinproduserende region og huser noen av Italias vakreste vinmarker i frodige, rullende åser. Området er hjem til en annen av landets store viner, chianti, vino nobile de montepulciano og brunello di montalcino. Denne kvelden får vi smake Col de Orcia sin brunello som virkelig viser kvaliteten sangiovese kan få i Toscana.

Les hva Apéritif mener om vinene til Col d'Orcia

Reisen vil også føre oss til et område som kanskje ikke er like kjent for oss nordmenn, nemlig Sicilia. Sicilia byr på perfekte forhold for vindyrking og er faktisk regionen med flest vingårder i Italia. Her produseres ikke bare rødviner, men også friske roséviner, og deilige hvitviner.

Lars G. Rein-Helliesen_20221013152246.jpg [191.00 KB]
Foredragsholder Lars G. Rein-Helliesen har i over to tiår vist nordmenn det beste fra Italia. Først gjennom sine mange år i restaurantbransjen, og siden 1997 som grunnlegger av vinimportselskapet Gaia Wine & Spirits med fokus på italienske viner. 


Denne kvelden får dere en reise gjennom Italias historie, geografi og viner – med Lars som reiseleder og Italias vinøse historie og noen av landets mest ikoniske viner, fra hele Italia, som bevisbyrde. God tur!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter
Dagens rett

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter

En smakfull og rask wok med saftig kylling er en favoritt på middagsbordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her