Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.
Se rabatten lenger ned på siden.
Vi begynner ferden nordøst i nydelige Veneto. Regionen er best kjent for herlig prosecco, og takket være det kjølige klimaet nær Alpene, produseres det her også frisk og lett soave. I de varmere områdene finner vi lekre røde viner som fruktig valpolicella.
I nordvest ligger anerkjente Piemonte. Her dyrkes blant annet druen barbera som gir rike, fruktige viner med myke tanniner. I tillegg produseres også en av Italias mest berømte rødviner her - en vin som er kjent for aromaer av trøfler og moreller, nemlig den svært lagringsdyktige barolo. Også denne skal vi selvsagt få smake et prakteksemplar av i form av Giovanni Rosso Serralunga Barolo.
Bli kjent med denne produsenten og området her

Toscana er Italias eldste vinproduserende region og huser noen av Italias vakreste vinmarker i frodige, rullende åser. Området er hjem til en annen av landets store viner, chianti, og selve chiantiregionen spenner over størsteparten av Toscana. Som strålende eksempel får vi servert Casanuova Di Nittardi Chianti Classico som definitvt vil gi mersmak. Og da er det godt at vi også vil dra innom to andre store viner fra Toscana, nemlig Vino Nobile fra Piliciano og ikke minst Brunello di Montalcino fra Col d'Orcia som er en utsøkt klassiker.
Les hva Apéritif mener om vinene til Fattoria Nittardi og Col d'Orcia
Reisen vil også føre oss til et område som kanskje ikke er like kjent for oss nordmenn, nemlig Sicilia. Sicilia byr på perfekte forhold for vindyrking og er faktisk regionen med flest vingårder i Italia. Her produseres ikke bare rødviner, men også friske roséviner, noe vi skal smake på. Og rundt vulkanen Etna lages det karaktersterke, men deilige viner, også hvitviner, som stadig blir mer populære. Denne kvelden vil dere få gjøre bekjentskap med nettopp disse gjennom Planetas fyldige og syrefriske Etna Bianco.

Sist, men ikke minst, vil vi gi deg anledning til å bli kjent med nok en skatt. Hvite viner fra Campania er ikke blant de mest kjente, men de er definitivt det man skal følge med på fra Italia i tiden fremover. Det vil du få bevist denne kvelden.
Foredragsholder Lars G. Rein-Helliesen har i over to tiår vist nordmenn det beste fra Italia. Først gjennom sine mange år i restaurantbransjen, og siden 1997 som grunnlegger av vinimportselskapet Gaia Wine & Spirits med fokus på italienske viner.
Denne kvelden får dere oppleve en reise gjennom Italias historie, geografi og topografi – med Lars som reiseleder og Italias vinøse historie og noen av landets mest ikoniske viner, fra hele Italia, som bevisbyrde. God tur!
Covid-19
Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.
Ta vare på alle minnene fra denne smakingen
Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.
![Vinliste_Italia.jpg [191.98 KB]](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2022/3/10/254e2c0e1dd706e964d86345b9dafb00/jpg/aperitif/preview/Vinliste_Italia.jpg)