Dropper tidlig skjenkestopp

Regjeringen vil likevel ikke innføre nasjonal skjenkestopp kl. 02.

Regjeringen har besluttet å vente på et prosjekt hos Statens institutt for rusmiddelforskning (Sirus), hvor sammenhengen mellom vold og skjenketider i de 30 største byene skal belyses, skriver TV 2 Nyhetene.

- Jeg er glad for at vi nå får et enda bedre kunnskapsgrunnlag, og at vi kan basere oss på god og oppdatert informasjon fra norske byer om forholdet mellom vold og skjenketider. Selv om vold ikke er det eneste momentet i vurderingen av denne saken, vil det være relevant at vi nå får en grundigere vurdering av sammenhengen mellom vold og skjenketider i norske byer, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en pressemelding. Innskrenket skjenketid, særlig i Oslo, har vært en kampsak for justisminister Knut Storberget. Regjeringen mener at det vil være viktig å se resultatene herfra før skjenketiden innskrenkes fra klokken tre til to på natten. Sirus-rapporten vil trolig bli klar senhøsten 2011.

- Det er lett å anta at jo lenger man skjenker, jo verre blir situasjonen. Samtidig foreligger det lite forskning på dette. Det vil ikke hjelpe om man skyver noe en time frem, man kan fortsatt oppleve den samme sammenhengen mellom vold og alkohol, sier Strøm-Erichsen i stortingets spørretime onsdag.

Men nå er altså innskrenkingen utsatt, og skjenketidene fortsetter å være opp til hver enkelt kommune.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen