Edelt metall til Nøgne Ø-saker

Edelt metall til Nøgne Ø-saker

Tok gull og bronse i internasjonal sakekonkurranse.

De er vant til å høste heder og medaljer for bryggeriets øl, men i forrige uke var det Nøgne Øs sake som innkasserte hedersbevisninger. Under den internasjonale sakekonkurransen London Sake Challenge ble det både gull og bronse.

– Normalt er jeg ikke opptatt av plasseringer i konkurranser, sier en passe blasert sakemester Kjetil Petersen Jikiun. – Likevel ble jeg overveldet av resultatene de to sakene våre oppnådde i London.

Nå har japansk TV meldt sin ankomst til Europas eneste sakeprodusent.

– Vi har under tre års erfaring på dette området, så dette er bare starten. Med Brock Bennett som medhjelper videreutvikler og forbedrer vi stadig saken vår, sier Petersen Jikiun.

Seks nye ølmedaljer

Nyhetene fra Helle ved Nidelvens bredder i Grimstad stopper ikke der. For fra Santiago i Chile kommer meldingen om seks medaljer i Sør-Amerikas største ølkonkurranser, der Nøgne Ø hadde med 13 typer.

LES OGSÅ: Priser til Nøgne Ø

Trenger mer plass

Nøgne Ø er i ferd med å vokse ut av lokalene i Grimstad kommune. Nå sikter de seg inn på den gamle Lidl-tomten i Østerhus. – Vi har likevel skrinlagt helt håpet om å havne på Haslatangen, sier medeier Tore Nybø.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen