Egon til Tromsø

Restauranten Egon åpnet i Tromsø i går.

Daglig leder Stig Mathisen har ansatt 20 restaurantarbeidere, men mangler fortsatt ti stykker.
 
Restauranten er nummer 26 i rekken, og eierne av kjeden har i en årrekke lett etter riktig lokale for å etablere restaurantkjeden i Tromsø.
 
- Det var ikke før de fant disse lokalene at de ble fornøyde. Nå samarbeider vi med Thon Hotell Polar og de har bygd ut flere hotellrom i denne sammenhengen, sier Mathisen.
 
Tilbyr alt
- Jeg har hørt at Egon har vært etterspurt lenge. Derfor er det godt endelig å kunne åpne, sier han.
 
Den nye restauranten har hele 267 sitteplasser inne og 30 sitteplasser ute med varmelamper, pledd og full tilgang til matservering. I tillegg skal det spilles musikk fra en iPod med 5 000 sanger - også på toalettet.
 
- Vi skal skifte mellom tre forskjellige belysninger. Til frokost blir det sterkt lys med radio slik at folk kan oppdatere seg på nyhetene, en annen type belysning på ettermiddagen og på kvelden, sier Mathisen.
 
Dyr innredning
Innredningen i restauranten har kostet mye. Små detaljer preger hele lokalet. Det henger selskinn på veggene, en gammel båt i taket, en tuba, gamle colaflasker og et gevær som har blitt brukt i fangst.
 
- Slik er det i alle Egon-restauranter. Dette har vært en kjempekostnad, men vi skal være unike, og da skal det ikke spares på noe, sier han. I tillegg har de en barnekrok med sofa, storskjerm og vegger prydet av gamle leker. 
 
- Vi er absolutt barnevennlig med barnemeny, ballonger og tegnebøker. Restauranten tilbyr rett og slett alt. Torsk, biff, pizza og omelett. Du kan også komme innom for å ta et glass Cognac eller en kopp kaffe, sier Mathisen til Bladet Tromsø.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen