Ekjord kan miste bevillingen

Våren 2003 kjøpte en av Norges største vinimportører, Ekjord, over 1300 flasker av egen vin tilbake fra Vinmonopolet, i et såkalt støttekjøp. Hvor disse flaskene så har tatt veien har ikke Ekjord klart å dokumentere.
Redaksjonen
06 April 2005 - 02:00

Dette hevder Sosial - og helsedirektoratet i et brev NRK har fått tilgang til. Ifølge Ekjords advokat, Kristian Lundin, er det ikke mulig å finne ut hvor alle flaskene har tatt veien. Det meste skal ha blitt solgt uten bilag, noe som Ekjord poengterer at tidligere har vært vanlig praksis. Hvis partiet er solgt til private eller til restauranter uten bevilling, er det brudd på alkoholloven, og Ekjord står nå i fare for å miste bevilgningen. Lundin sier imidlertid at salget til private er sterkt overdrevet.

Ekjord skal fredag i møte med Sosial- og helsedepartementet, men mener at de har sitt på det tørre i denne saken. Hvis departementet derimot kommer til en annen konklusjon risikerer Ekjord å miste sin bevilling.

Hør reportasjen på NRK nett: http://www7.nrk.no/nrkplayer/default.aspx?klipp_id=78034

Les alle NRKs saker om Vinmonopolet her: http://www.nrk.no/nyheter/okonomi/4640249.html?p_saksunivers_id=22656

Kilde: NRK

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her