Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 08. april

Eksklusiv pinot noir vertikalsmaking på ASIA
Foto: (Istock - norme)

Eksklusiv pinot noir vertikalsmaking på ASIA

Den 8. april har du en unik mulighet til å smake deg gjennom 16 eksklusive pinot noir-viner fra den anerkjente tyske produsenten Solveigs Weinkeller.
30 Januar 2024 - 19:27

Bli med på en enestående vinsmaking hvor du kan nyte 16 viner helt fra 1995 til 2019 fra Solveigs Weinkeller. Vinmakeren selv, Jens Heinemeyer, tar turen til Oslo for å la deg smake på vinene og fortelle deg om spennende vinproduksjon. Du får smake 6 viner som er tilgjengelig på det norske markedet, og hele 10 viner fra ulike årganger hentet fra «skattekammeret» til Jens.

Jens er utdannet ønolog og tok over familiegården i 1987. Han har jobbet på vingårder i Burgund hvor han lærte seg å produsere vin på tradisjonell metode, uten bruk av kjemikalier. Jens kontrollerer alt fra å dyrke egne druer til vinifikasjon.

Vinmaker Jens Heinemeyer tar turen til Oslo 8. april. Foto: Solveigs

Solveigs er en av få vinprodusenter som kun produserer pinot noir-viner i Rheingau, nærmere bestemt i den vestre delen. Det er utelukkende kloner av vinstokkene som munkene fra Citeaux-klosteret i Burgund, Frankrike, brakte med seg, som er plantet.

Solveigs Pinot Noir ønsker å fremheve karakteren av dette opphavet, ikke å produsere en internasjonal stil av pinot noir.

Dyrkingen av vinstokkene utføres av et ungt team med profesjonelle vineksperter som er ledet av vinmakeren, Jens Heinemeyer. Vingården ble i 2013 sertifisert som økologisk, så alt arbeid utføres manuelt og ved hjelp av tid, og ingen bruk av sprøytemidler. Siden 1995 har de benyttet seg av en vinfremstilling som Jens selv kaller for en «lazy vinification process» hvor tid er nøkkelen for å få frem smak, harmoni, stabilitet og lagringspotensial.

Etter høsting, fermenteres druene med egen gjær og skallene i rundt 14 dager. Etter å ha satt seg en stund og blitt presset, modnes vinen i eikefat i omtrent 18 måneder. To år etter blir vinen ført over i flasker, uten noen klarings- eller filtreringsprosess, men med resultatet av en naturlig klarifikasjonsprosess.

Gå ikke glipp av denne unike sjansen! Dette blir et eksklusivt arrangement, så det er begrenset med plasser. Mange av våre kurs er utsolgt, så vær tidlig ute med å sikre deg din plass.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her