Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 08. april

Eksklusiv pinot noir vertikalsmaking på ASIA
Foto: (Istock - norme)

Eksklusiv pinot noir vertikalsmaking på ASIA

Den 8. april har du en unik mulighet til å smake deg gjennom 16 eksklusive pinot noir-viner fra den anerkjente tyske produsenten Solveigs Weinkeller.
30 Januar 2024 - 19:27

Bli med på en enestående vinsmaking hvor du kan nyte 16 viner helt fra 1995 til 2019 fra Solveigs Weinkeller. Vinmakeren selv, Jens Heinemeyer, tar turen til Oslo for å la deg smake på vinene og fortelle deg om spennende vinproduksjon. Du får smake 6 viner som er tilgjengelig på det norske markedet, og hele 10 viner fra ulike årganger hentet fra «skattekammeret» til Jens.

Jens er utdannet ønolog og tok over familiegården i 1987. Han har jobbet på vingårder i Burgund hvor han lærte seg å produsere vin på tradisjonell metode, uten bruk av kjemikalier. Jens kontrollerer alt fra å dyrke egne druer til vinifikasjon.

Vinmaker Jens Heinemeyer tar turen til Oslo 8. april. Foto: Solveigs

Solveigs er en av få vinprodusenter som kun produserer pinot noir-viner i Rheingau, nærmere bestemt i den vestre delen. Det er utelukkende kloner av vinstokkene som munkene fra Citeaux-klosteret i Burgund, Frankrike, brakte med seg, som er plantet.

Solveigs Pinot Noir ønsker å fremheve karakteren av dette opphavet, ikke å produsere en internasjonal stil av pinot noir.

Dyrkingen av vinstokkene utføres av et ungt team med profesjonelle vineksperter som er ledet av vinmakeren, Jens Heinemeyer. Vingården ble i 2013 sertifisert som økologisk, så alt arbeid utføres manuelt og ved hjelp av tid, og ingen bruk av sprøytemidler. Siden 1995 har de benyttet seg av en vinfremstilling som Jens selv kaller for en «lazy vinification process» hvor tid er nøkkelen for å få frem smak, harmoni, stabilitet og lagringspotensial.

Etter høsting, fermenteres druene med egen gjær og skallene i rundt 14 dager. Etter å ha satt seg en stund og blitt presset, modnes vinen i eikefat i omtrent 18 måneder. To år etter blir vinen ført over i flasker, uten noen klarings- eller filtreringsprosess, men med resultatet av en naturlig klarifikasjonsprosess.

Gå ikke glipp av denne unike sjansen! Dette blir et eksklusivt arrangement, så det er begrenset med plasser. Mange av våre kurs er utsolgt, så vær tidlig ute med å sikre deg din plass.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her