Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner, tirsdag 16. november

Winemakers Dinner: Eksklusiv samling av small grower champagne presentert på nyåpnede Marlow

Winemakers Dinner: Eksklusiv samling av small grower champagne presentert på nyåpnede Marlow

En eksklusiv kveld for champagneelskeren. Etienne Calsac, Christian Senez, la Borderie, Roger Manceaux, Alexandre Lamblot og Moutardier er alle samlet for kveldens måltid og smaking, guided av Patrick fra Champagneinwest.
01 September 2021 - 10:47

Gjør deg klar for en særdeles eksklusiv mulighet til å smake en helt unik rekke av small grower champagne satt sammen med en meny fra Marlow full av smaker vi elsker. Dette er champagneviner som blir produsert i en latterlig liten skala i champagnesammenheng, så til denne kvelden har vi kun 22 plasser å tilby. Vit din besøkelsestid om du er en champagneentusiast.

iStock-869702118.jpg [553.04 KB] Den nye ånden over Champagne

Small grower champagne er en terminologi som brukes om bøndene som kun bruker druemateriale fra vinmarker de eier og styrer selv. Disse produsentene blir mer og mer ettertraktet på grunn av deres lave kvanta og høye kvalitet. De styres ofte av en sterk filosofi og deres viner vil endre seg fra årgang til årgang, i motsetning til de store husene som kjøper inn store deler av sitt druemateriale og blender dem slik at deres champagne skal smake bortimot identisk år for år. Du kan, grovt sett, si at de store husene etterstreber luksus og likhet, mens small grower-produsentene ønsker at vinen er preget av sitt terroir, altså at jordsmonnet bestemmer. De har ikke kapasitet til å produsere enorme mengder, så de legger all sin sjel i de få flaskene de selger hvert år.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Denne kvelden har du mulighet til å smake small grower champagne sittende til bords sammen med Patrick fra Champagneinwest som lever og ånder for temaet. Han er ansvarlig for å importere flere av champagnene vi sikler etter og vil fortelle dere alt om husene og ideologien. iStock-1315392608.jpg [935.04 KB]

Denne kvelden vil dere smake hvor forskjellige uttrykk disse små produsentene gir, og forhåpentligvis vil du få en enda større verdsettelse for bobler fra dette området. Fra Roger Manceaux, familieeid i 5. generasjon og med mer klassisk tilnærming til vinmaking, til Alexandre Lamblot som kun høster i månefaser og kan smake jorden. Nykommerne, Etienne Calsac som tok over besteforeldrenes vinmarker i 2010 og kun sitter på vinstokker som er over 30 år gamle, mens La Borderie er søskenparet som arvet sine få marker i 2013. Begge har overbevist kritikere verden over og er på vei mot stjernehimmelen av vinprodusenter. Vi er også så heldige at vi får smake på Christian Senez' siste årgang før datter tok over, altså den ettertraktede 2002-årgangen.

Fellesnevneren for alle disse er at de holder høy kvalitet, er tro mot sin filosofi, har sunne vinmarker og er small growers. Dette er en av disse unike aftenene der Marlow har plukket ut sine aller beste snacks og retter for at det skal bli "guilty pleasure" møter dekadens som igjen møter kunnskap.

Meny Marlow X Champagneinwest.jpg [70.96 KB]
                                Kveldens meny, endringer kan forekomme

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her