Matkurs og vinkurs

Smaking i Oslo 26. oktober i Oslo

Eksklusiv smaking med praktfulle toppviner fra Piemonte - blant annet en barolo fra 1999

Eksklusiv smaking med praktfulle toppviner fra Piemonte - blant annet en barolo fra 1999

Dette blir en helt unik smaking, med 7 svært eksklusive viner. Her får du en mulighet til å smake flere årganger av noe av det beste Barolo har å by på.
Julie Helene Amundsen
12 August 2020 - 13:45

Denne smakingen blir en av de sjeldne, og en unik mulighet til å teste baroloens utvikling og potensial. Her får du smake nyere årganger av barbera og nebbiolo fra Alba, før vi beveger oss over på en vertikalsmaking av hele tre eldre årganger av Dosios Barolo.

Dosio er en av Piemontes aller beste produsenter, og du er heldig å smake noen skikkelig lekre godbiter.   

  Foto: 

Dosio holder til på den vakre La Morra høyden i Langhe, 500 meter over havet. Selve vingården er fra 1800-tallet, mens Dosio har produsert vin siden midten av 70-tallet. Mannen bak vinen er Beppe Dosio, en svært lidenskapelig mann som har viet hele sitt liv til vinmaking. På gården dyrker han alt fra de tradisjonelle druene for området som nebbiolo og barbera, men også druer som er litt mer utypiske for området som dolcetto og arneis. På denne måten knytter han gamle tradisjoner med nye ideer.

  Foto: Luca Cortese - Luca19632 on Flickr

Mye av det som gir Dosios viner den fantastiske kvaliteten starter i vinmarken. Det leir- og kalkholdige jordsmonnet er ypperlig grobunn for nebbiolo av den høyeste kvalitet. Når blomstene faller fra vinplanten og bærene titter frem, tynner de ut klasene og fjerner de dårlige, for store og for små druene. Dette gjør at kun de beste druene vokser frem og får tilstrekkelig med sol og vann. I kjelleren havner vinen på store Botti som er laget av Slavonsk Eik. Dette gjelder nesten alle vinene til Dosio, bortsett fra Fossati hvor en liten del av vinene er lagret på barriques.

Sett borti i fra Fossait, hvor en liten  del av vinene er lagret på barriques.

Les hva Apéritif mener om Dosios viner her 

Kvelden avsluttes med to kuriositeter, nemlig Dosios toppvin Barolo Fossati i 2008-årgang og 1999-årgang. Dette blir en smakfull aften du sent vil glemme. Bla ned for å se vinliste. 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med, og etter statens krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Endringer kan forekomme.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils
+
Klubb
Ukens kombo – mat- og ølkombinasjoner

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils

Derfor bør du én gang for alle lære deg å bake brezelne selv, og unne deg denne tyske kultpilsneren som belønning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Proppfullt av høstlig inspirasjon
+
Klubb
Oktoberutgaven av Apéritif magasin 2022

Proppfullt av høstlig inspirasjon

Mexico, Stockholm, Sicilia fra A til Å, armagnac, kaffe og kraft. Det du trenger av høstlig inspirasjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ut å reise i høstferien: Fra denne kjelleren kommer en svært vellagret vin til en veldig god pris
+
Tester
36 nyheter i taxfreehyllene høsten 2022
Forsiden akkurat nå
Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils
+
Klubb
Ukens kombo – mat- og ølkombinasjoner

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils

Derfor bør du én gang for alle lære deg å bake brezelne selv, og unne deg denne tyske kultpilsneren som belønning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig spekemat og snacks fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjell på en tirsdag er helt innafor de flestes budsjett og sabla godt
Dagens rett
Kremet blåskjell med selleri og fennikel

Blåskjell på en tirsdag er helt innafor de flestes budsjett og sabla godt

Blåskjell kan du spise hele året, men det er i vinterhalvåret de er klart best. Så sesongen starter nå. Pass på når det er tirsdagstilbud på skalldyr i butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Proppfullt av høstlig inspirasjon
+
Klubb
Oktoberutgaven av Apéritif magasin 2022

Proppfullt av høstlig inspirasjon

Mexico, Stockholm, Sicilia fra A til Å, armagnac, kaffe og kraft. Det du trenger av høstlig inspirasjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her