Matkurs og vinkurs

Smaking i Oslo 26. oktober i Oslo

Eksklusiv smaking med praktfulle toppviner fra Piemonte - blant annet en barolo fra 1999

Eksklusiv smaking med praktfulle toppviner fra Piemonte - blant annet en barolo fra 1999

Dette blir en helt unik smaking, med 7 svært eksklusive viner. Her får du en mulighet til å smake flere årganger av noe av det beste Barolo har å by på.
Julie Helene Amundsen
12 August 2020 - 13:45

Denne smakingen blir en av de sjeldne, og en unik mulighet til å teste baroloens utvikling og potensial. Her får du smake nyere årganger av barbera og nebbiolo fra Alba, før vi beveger oss over på en vertikalsmaking av hele tre eldre årganger av Dosios Barolo.

Dosio er en av Piemontes aller beste produsenter, og du er heldig å smake noen skikkelig lekre godbiter.   

  Foto: 

Dosio holder til på den vakre La Morra høyden i Langhe, 500 meter over havet. Selve vingården er fra 1800-tallet, mens Dosio har produsert vin siden midten av 70-tallet. Mannen bak vinen er Beppe Dosio, en svært lidenskapelig mann som har viet hele sitt liv til vinmaking. På gården dyrker han alt fra de tradisjonelle druene for området som nebbiolo og barbera, men også druer som er litt mer utypiske for området som dolcetto og arneis. På denne måten knytter han gamle tradisjoner med nye ideer.

  Foto: Luca Cortese - Luca19632 on Flickr

Mye av det som gir Dosios viner den fantastiske kvaliteten starter i vinmarken. Det leir- og kalkholdige jordsmonnet er ypperlig grobunn for nebbiolo av den høyeste kvalitet. Når blomstene faller fra vinplanten og bærene titter frem, tynner de ut klasene og fjerner de dårlige, for store og for små druene. Dette gjør at kun de beste druene vokser frem og får tilstrekkelig med sol og vann. I kjelleren havner vinen på store Botti som er laget av Slavonsk Eik. Dette gjelder nesten alle vinene til Dosio, bortsett fra Fossati hvor en liten del av vinene er lagret på barriques.

Sett borti i fra Fossait, hvor en liten  del av vinene er lagret på barriques.

Les hva Apéritif mener om Dosios viner her 

Kvelden avsluttes med to kuriositeter, nemlig Dosios toppvin Barolo Fossati i 2008-årgang og 1999-årgang. Dette blir en smakfull aften du sent vil glemme. Bla ned for å se vinliste. 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med, og etter statens krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her