Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 11. desember

Eksklusiv vinsmaking med utvalgte viner fra Burgund
Foto: (Les Parcellaires de Saulx)

Eksklusiv vinsmaking med utvalgte viner fra Burgund

Dette har vi gledet oss til! En sjelden mulighet til å delta på en vinsmaking med flotte viner fra Burgund. Det er begrenset med plasser – så vær rask!
09 Desember 2024 - 13:57

Burgund er et av verdens desidert beste vinområder. Noe av det som gjør disse vinene så spesielle, er det helt unike jordsmonnet som befinner seg i dette distriktet som gjennom tusen år har gitt noen av verdens beste viner. Når man smaker viner fra Burgund, gir uttrykket terroir virkelig mening. 

Denne kvelden vil du få smake utsøkte viner fra noen av de mest anerkjente appellasjonene i Burgund, blant annet Chablis premier cru, Rully, Volnay og Meursault, fra flere høyt anerkjente produsenter:

Le Manoir des Grands Bourgognes

Produserer vin i relativt små kvanta fra utvalgte vinmarker i Burgund. Les Parcellaires de Saulx i Meursault og Domaine Belleville i Rully er en del av denne porteføljen. Domaine Belleville består av vinmarker fra Gevrey Chambertin til Mercurey. Vinmarkene økologisk sertifisert fra årgang 2021. De er opptatt av å løfte frem mangfoldet i terroir, og produserer små volumer av kvalitetsvinene. Les Parcellaires de Saulx har en enestående utsikt over Meursault og Puligny Montrachet. Den historiske vinkjelleren er på mer enn 15000 kvadratmeter og de sørger for at vinen lagres under perfekte forhold. Les Parcellaires de Saulx lager vin fra over 30 av de meste kjente appellasjoner i Burgund, fra Côte de Beaune til Côte de Nuits og fra landsby appellasjoner til Grand Crus.

Château du Val de Mercy

Det er ikke mange slott i Chablis, Château du Val de Mercy ligger på Place de l’Eglise, like bak kirken i landsbyen Val de Mercy, i en eiendom som historisk sett huset Baron de Coulanges. I 2007 kjøpte Château du Val de Mercy noen ekstra vinmarker i Côte de Beaune-området, i landsbyene Pommard, Volnay og Auxey Duresses. To tredjedeler av vingårdene ligger i Chablis-appellasjonen og den resterende tredjedelen i Auxerrois-området.

Maison Louis Latour

Vingården Louis Latour drives i dag av den 7. Louis Latour, som er 11. generasjons vinmaker, siden oppstarten av vingården i 1797. Vingården består av 48 hektar vinmark i Burgund, hvor alle druene blir håndplukket. Louis Latour har hele 50 hektar egne vinmarker i Côte d’Or, fra Côte de Nuits med Chambertin og Romanée St. Vivant til Chevalier-Montrachet i Côte de Beaune. Deres viktigste eiendom er Château Corton-Grancey, som ble overtatt i 1890. Ved siden av vinfremstilling fra egne vinmarker driver Louis Latour også en omfattende “Négociant”-virksomhet.

Hovedkursholder, Nora Paynter Gundersen Foto: Tina Rekdal

Nora Paynter Gundersen har en fagutdannelse i vin- og brennevin, og et diploma i vinproduksjon fra Sør-Afrika. Hun har erfaring fra restaurant- og utelivsbransjen fra steder som Champagneria, Maaemo og Don Pippo, og har i flere år jobbet i vinimport. Nora er motivert og full av engasjement for menneskene, produktene og opplevelsene hun får møte, smake og delta på. Nora gleder seg stort til å guide dere gjennom denne kvelden i La Cave og vise frem de deilige vinene fra Burgund.

Mas Doix Murmuri 2021 384,90 kr Louis Latour Chardonnay 2023 249,90 kr Louis Latour Pouilly Fuissé 2022 479,90 kr Louis Latour Meursault 2022 879,90 kr Louis Latour Grand Ardèche Chardonnay 2022 2 (1).png [48.85 KB]
Endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her