Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 06.mai

Eksklusiv vinsmaking: Smak rieslinger fra historisk vinprodusent
Foto: (Istock - Silberkorn)

Eksklusiv vinsmaking: Smak rieslinger fra historisk vinprodusent

Bli med på en uforglemmelig vinsmaking og nyt deilige riesling-viner fra produsenten som ble kåret til årets hvitvinsmaker i 2017 av International Wine Challenge i London.
06 Februar 2025 - 10:18

Domdechant Werner har en imponerende portefølje, fra knusktørre til søte viner, og den 06. mai får du muligheten til å smake på noen av det beste de har å by på.

Vingården ble grunnlagt i 1780, da faren til Dr. Franz Werner, den berømte Domdechant (dekanen) ved katedralen i Mainz, kjøpte vingården Hochheim fra Greven av York. Domdechant Werner er kjent for å ha reddet katedralen fra å bli revet under den franske revolusjonen og for å ha hatt ansvar for gjenoppbyggingen. Dr. Franz Werner var også en av grunnleggerne av VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) i Tyskland, en sammenslutning av de beste vinprodusentene. I dag er den historiske vingården drevet av den syvende og åttende generasjonen av familien, Dr. Franz Werner Michel og hans datter Catharina Mauritz.

Catharina Mauritz med sin far Franz Michel. Franz er en pioner og en av de som startet det Tyske VDP systemet. Foto: Domdechant Werner

Vingården ligger i den pittoreske herregården i utkanten av byen Hochheim, i hjertet av Rheingau-regionen. Den er omringet av vakre vinmarker med en imponerende utsikt over Mainz og det pittoreske Rhinen-Main-landskapet. Domdechant Werner eier 14 hektar vinmark i Hochheim, hvor de fleste er plantet med riesling. Vinmarkene vender mot sør og ligger i slake skråninger med et mineralsk jordsmonn som gir ideelle vekstforhold. Den anerkjente vinmarken Kirchenstück er spesielt kjent for sin beliggenhet, som beskytter mot vind, samt et jordsmonn rikt på leire og kalkstein – perfekt for vinproduksjon. Denne kvelden får du smake to elegante og komplekse GG-viner fra Kirchenstück, årgangene 2018 og 2021.

Første tyske produsent som vant: WHITE WINEMAKER OF THE YEAR 2017 Foto: Domdechant Werner

Denne kvelden gir deg ikke bare muligheten til å smake på noen av Tysklands fineste viner, men også til å oppleve historien og tradisjonen som har vært med på å forme Domdechant Werner til en av de beste riesling-produsentene i verden.

Domdechant Werner .png [54.19 KB]
Endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er sommerens beste salater
Guide
Oppskrifter på salater

Dette er sommerens beste salater

På varme dager frister det med lettlagete sprø og forfriskende salater. Her finner du de beste oppskriftene og tipsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her