Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 06.mai

Eksklusiv vinsmaking: Smak rieslinger fra historisk vinprodusent
Foto: (Istock - Silberkorn)

Eksklusiv vinsmaking: Smak rieslinger fra historisk vinprodusent

Bli med på en uforglemmelig vinsmaking og nyt deilige riesling-viner fra produsenten som ble kåret til årets hvitvinsmaker i 2017 av International Wine Challenge i London.
06 Februar 2025 - 09:18

Domdechant Werner har en imponerende portefølje, fra knusktørre til søte viner, og den 06. mai får du muligheten til å smake på noen av det beste de har å by på.

Vingården ble grunnlagt i 1780, da faren til Dr. Franz Werner, den berømte Domdechant (dekanen) ved katedralen i Mainz, kjøpte vingården Hochheim fra Greven av York. Domdechant Werner er kjent for å ha reddet katedralen fra å bli revet under den franske revolusjonen og for å ha hatt ansvar for gjenoppbyggingen. Dr. Franz Werner var også en av grunnleggerne av VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) i Tyskland, en sammenslutning av de beste vinprodusentene. I dag er den historiske vingården drevet av den syvende og åttende generasjonen av familien, Dr. Franz Werner Michel og hans datter Catharina Mauritz.

Catharina Mauritz med sin far Franz Michel. Franz er en pioner og en av de som startet det Tyske VDP systemet. Foto: Domdechant Werner

Vingården ligger i den pittoreske herregården i utkanten av byen Hochheim, i hjertet av Rheingau-regionen. Den er omringet av vakre vinmarker med en imponerende utsikt over Mainz og det pittoreske Rhinen-Main-landskapet. Domdechant Werner eier 14 hektar vinmark i Hochheim, hvor de fleste er plantet med riesling. Vinmarkene vender mot sør og ligger i slake skråninger med et mineralsk jordsmonn som gir ideelle vekstforhold. Den anerkjente vinmarken Kirchenstück er spesielt kjent for sin beliggenhet, som beskytter mot vind, samt et jordsmonn rikt på leire og kalkstein – perfekt for vinproduksjon. Denne kvelden får du smake to elegante og komplekse GG-viner fra Kirchenstück, årgangene 2018 og 2021.

Første tyske produsent som vant: WHITE WINEMAKER OF THE YEAR 2017 Foto: Domdechant Werner

Denne kvelden gir deg ikke bare muligheten til å smake på noen av Tysklands fineste viner, men også til å oppleve historien og tradisjonen som har vært med på å forme Domdechant Werner til en av de beste riesling-produsentene i verden.

Domdechant Werner .png [54.19 KB]
Endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her