Eksporterer mindre, tjener mer

Vin fra Østerrike er mer populær enn noensinne.

Til tross for at eksporten av vin fra Østerrike sank med hele 28 prosent i første halvår, sammenlignet med samme periode i rekordåret 2010, økte eksportinntektene med to prosent. Det viser offisiell statistikk, ifølge en pressemelding fra Austrian Wine Marketing Board.

Gjennomsnittsprisen per liter steg fra 1,88 Euro til 2,65 Euro. Det innebærer en nedgang i markedsandelen innen rimelige viner, mens østerriksk vin har økt sin andel blant vin av høyere kvalitet.

Nedgangen i eksport skyldes i stor grad dårlige avlinger, som ble redusert med rundt 40 prosent i 2010. Men 2011 ser mye lysere ut, både med hensyn til kvalitet og kvantitet.

- Vi forventer en ny rekord i 2012, og har som mål å løfte østerriksk vin ytterlige bort fra lavpris-segmentet. På sikt sikter vi mot en gjennomsnittspris på tre Euro per liter, sier Willi Klinger i Austrian Wine Marketing Board.

Foto: Roger Kolbu

Forsiden akkurat nå

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen