Ekstra prisgunstig cava

Ekstra prisgunstig cava

Disse to cavaene byr på svært gode bobler for pengene.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Mont Marçal Reserva Brut (95250)   koster bare en tier mer enn i England, og for drøyt hundrelappen byr den på veldig god musserende karakter og riktig så god frukt. Med andre ord, mer enn hva andre cavaer i det lavere prissjiktet. Dessuten er den ganske så tørr (6,6 gram restsukker) og forfriskende takket være høy syre.

Tåler mye smak
Druematerialet, som består av de tre klassiske xarel.lo, macabeo og parellada med en dæsj chardonnay, kommer fra vinmarker som omkranser et tidligere kloster og før det «herregård» fra 1300-tallet, midt i cava-land.

Produsenten Mont Marçal ble etablert så sent som 1975 av Manuel Sancho som hadde tjent sin formue innen musikkbransjen, og bruker bare egne druer fra sine totalt 40 hektar. Fremstillingsmetoden er klassisk, med annengangsgjæring i flaske, og denne enkleste av deres musserende ligger 15 måneder på bunnfallet, mot minimum ni måneder i følge lovverket.

Mont Marçal Extremarium Brut (46513)   er en mer påkostet variant som er laget etter samme mønster som den andre. Resultatet er en virkelig flott musserende vin med veldig fint skum og god fruktighet og fasthet. Avslutningen er tørr og elegant. En cava som tåler ganske mye smak i maten.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Mont Marcal Reserva Brut

Produsent:
Mont Marçal
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
DO Cava
Pris:
99,00 kr
Varenummer:
9525001
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Mont Marcal Extremarium Brut

Produsent:
Mont Marçal
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
DO Cava
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
4651301
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen