Ekte spansk på Holmenkollen 

Den 28. oktober til og med 5. november blir det ekte spansk stemning på Holmenkollen Park Hotel når tre kjøkkensjefer fra luksushotellkjeden Paradores skal gjestespille. Paradores er en samling hoteller med stor historisk betydning i åtte byer som av UNESCO er klassifisert som kulturarv.

Paradores-hotellene er godt spredt utover hele Spania. De tre

kjøkkensjefene som skal demonstrere det andre Spania, langt borte fra turiststedenes internasjonale meny, representerer derfor hver sin kulinariske region. Antonio Moledo som er ekspert på fisk og konditori er i dag kjøkkensjef i Tui. Mens Rafael Najera har spesialisert seg på Navarras kjøkken, er Pedro Gonzalez Madrids favoritter fra Andalusia. Alle tre har 30-35 års erfaring med det spanske kjøkken, så her overlates intet til tilfeldighetene.
 
Selv om spansk kjøkken på langt nær ikke bare er tapas, blir det mulig å smake mye av det slaget også siden hotellbaren gjøres om til tapasbar disse dagene. Her blir det tapas du garantert ikke har smakt i Norge før som tørket tunfisk. Galleriet som er hotellets spisesal vil ha bugnende koldtbord hver kveld, og i de Fem Stuer blir det spansk meny både lunsj og middag.
 
Som ved de fleste andre gjestespill blir en rekke råvarer importert for anledningen. Som alle krydre som skal brukes. Også inkludert saltet som kommer fra Galicia. Samt chorizo-pølsene som er vanskelig å kopiere her til lands. Det gjelder selvsagt også manchego-osten. Paradores-chefene er fornøyd med tilbudet av spanske kvalitetsviner i Norge, kanskje med unntak av sherry som jo ikke er noe stort segment her. Hotellets vinansvarlig Christer Öqvist sørger derfor for et bredt utvalg av gode viner som skal følge så vel tapas som de store menyene.
22..10.99
 
Tekst: Aase E. Jacobsen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen