El Bulli best igjen

Eivind Hellstrøm og Bagatelle kom på 80. plass da verdens beste restauranter ble kåret. El Bulli ble nok en gang best.

Hvert eneste år kåres verdens 50 beste restauranter av det britiske magasinet Restaurant. Kåringen skjer i samarbeid med San Pellegrino.
 
Listen omfatter strengt tatt 100 restauranter, men det er de 50 beste som kommer frem på listen www.theworlds50best.com. Det er et internasjonalt ekspertpanel som gir stemmene.
 
Adria igjen
El Bulli  i Girona nord for Barcelona stakk av med seieren for andre år på rad. Ferran Adria, som driver restauranten, får følge av to andre spanske restauranter på topp 10-listen. 
 
Men det er Frankrike som hevder seg best. Landet har nemlig fått inn 12 restauranter blant de 50 beste. Den beste av de franske er Pierre Gagnaire i Paris. Restauranten havner på tredjeplass.
 
Den britiske restauranten The Fat Duck tok andreplassen. Storbritannia fikk åtte plasseringer blant de 50 beste. Det er en restaurant mer enn USA fikk på topp 50-listen.
 
Noma klatret
Restauranten Noma i København landet på en 15. plass, og får tittelen årets klatrer. Svenskene fikk sin beste plassering på 39. plass. Oaxen Skärgårdskrog stod for den bragden.
 
Hellstrøms Bagatelle endte altså på 80. plass.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen