El Bulli best

El Bulli og Ferran Adria er for tredje året på rad kåret til verdens beste restaurant i The S. Pellegrinos kåring over de 50 beste restaurantene i verden.

Heston Blumenthals The Fat Duck kom på andreplass, mens Pierre Gagnaires restaurant i Paris tok tredjeplassen.
 
Utfordrer
Den spanske restauranten Mugaritz kom på fjerdeplass. Dette er den høyeste plasseringen for denne restauranten noensinne.
 
Restauranten kom med på listen første gang i 2006, da med en imponerende 10. plass. I fjor klatret restauranten til sjuendeplass. Årets plassering viser at Andoni Luis Aduriz er i hælene på de tre legendene foran ham.
 
Noma på tiende
Noma i København kom på tiendeplass, og er altså i verdensklasse.
 
Restaurantrankingen S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants er bestemt av et internasjonalt panel som kalles The Nespresso World's 50 Best Restaurants Academy.
 
Panelet består av nesten 700 kokker, matskribenter, restaurantkritikere og andre eksperter. Hele 200 av panelet stemte for første gang i år.
 
I en egen avstemning skulle inspektørene nevne hvilke restauranter de anbefalte i forskjellige regioner.
 
Her var det mulig å stemme på to restauranter.
 
Bagatelle på listen
I regionen som omfatter Norge, Sverige og Danmark ble Bagatelle en av de fem restaurantene som kom med på listen. Alle de fire andre restaurantene kom fra Sverige. Disse var F12, Mathias Dahlgren, Lux og Operakällaren - alle i Stockholm.
 
Kategorien der det handler om å kåre anbefalte restauranter i en region er ny av året.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen