El Bulli stenger

Verdens beste restaurant, El Bulli, stenger i minst to år. Ferran Adrià er utmattet og prioriterer familien.

For de som ennå ikke har sikret seg bord på verdens beste restaurant, El Bulli, nord for Barcelona, blir ventetiden enda lengre. Ferran Adrià har nemlig bestemt seg for å ta en lang pause, og det betyr at restauranten også blir stengt i minst to år, i følge The Daily Telegraph og nettavisen.no.

Kokkens lange pause ble annonsert for et sjokkert publikum på en matkonferanse i Madrid. Ovenfor The Daily Telegraph bekrefter mesterkokken at han nå leverer inn sine stjerner og utmerkelser for en tid. Dermed overtar Heston Blumenthal, og hans britiske Fat Duck, muligens tronen på restauranttoppen.

De to har nemlig de fem siste årene kivet om topplasseringen i Worlds Best Restaurant , men El Bulli har trukket det lengste strået i de fire siste av disse.

Valgte familien
Personlige problemer og utmattelse skal ligge til grunn for at Adrià nå tar en pause, og kanskje helt legger kokkeluen på hyllen.

- Det er enormt stressende å jobbe 15 timer om dagen, mens du samtidig skal være kreativ, sier mesterkokken i en kommentar.

El Bulli-sjefen er glad for at han nå kan konsentrere seg om familien.

- Jeg ønsker ikke å ha ferie på Bahamas, men i 25 år har det vært fokus på matlaging. Nå fortjener vi et mer normalt liv.

Forsker på gastronomi
Under sitt møte med matglade kolleger i Madrid, innrømmet mesterkokken at han nå vil vi seg mer til akademisk forskning på gastronomi ved Harvard. Et prosjekt som kan strekke seg fram til 2020.

Kjente kokker som Gordon Ramsay og Alain Ducasse åpner opp restauranter over hele verden, men den spanske stjernekokken er mer interessert i forskning enn i penger.

Adriàs fratredelse ses på som like dramatisk som da Marco Pierre White leverte inn sine Michelin-stjerner og gikk av som kokk i 1999.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen