Elleve avvik etter hestekjøtt-saken

Elleve avvik etter hestekjøtt-saken

Mattilsynet fant elleve avvik i 106 prøver av gatekjøkkenmat og mat merket som storfekjøtt i butikk.
07 Mai 2013 - 15:13

Mattilsynet startet undersøkelsene etter at det i februar ble varslet om funn av hestekjøtt i ferdiglasagne fra Findus. Resultatene viser at det var udeklarert hestekjøtt i Coop-prukter, som skulle vært trukket fra markedet, skriver NTB.

Resten av avvikene dreier seg om udeklarert svinekjøtt i storfeprodukter. Mattilsynet har gått til anmeldelse i to tilfeller. Mesterkjøtt som hadde svinekjøtt i pizzafyll som skulle inneholde storfekjøtt, og produsenten Kuraas som hadde svinekjøtt i et halalprodukt.

– De andre funnene av udeklarert svinekjøtt i Kuraas-produkter styrker mistanken om svindel, heter det i sluttrapporten som oppsummerer DNA-testingen av storfeprodukter i det norske markedet.

Det var etter at Irland offentliggjorde funn av udeklarert heste- og svinekjøtt i storfeprodukter i januar at det i EU ble avslørt en rekke tilfeller av svindel der storfekjøtt var byttet ut med billigere kjøtt.

– For matmyndighetene har hestekjøttsaken understreket at det ikke er nok for virksomhetene å sjekke papirene som følger maten. DNA-prøver er noe vi kommer til å fortsette med, sier seniorrådgiver Catherine Signe Svindland i Mattilsynet

EU vil rydde opp

I kjølvannet av kjøttskandalen i Europa prøver EU å forenkle og bedre regelverket for matsikkerhet, melder NTB.

Et nytt forslag fra helsekommisæren har som mål å modernisere, forenkle og styrke det juridiske rammeverket som styrer offentlig kontroll og dyre- og plantehelse. Forslaget tar blant annet til orde for å redusere dagens 70 regler til fem. Dette vil gjøre det enklere for aktørene i bransjen å følge dem, tror kommissæren.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Du kan fint lage en drink med to ingredienser. Denne gir maks uttelling
Ukens drink
Forsiden akkurat nå
Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her