Emisjonen i GI fullført

Det ble hentet inn snaut fem millioner kroner etter emisjonen i Gastronomisk Institutt.
Redaksjonen
19 Desember 2008 - 20:12

For det tidligere Kulinarisk Institutt kaller seg nå Gastronomisk Institutt.
 
Fornøyd
- Dette er et beløp vi er fornøyd med, til tross for at ønsket emisjonsbeløp var høyere.
Mange av de inviterte har reservert seg med tanke på uroen som oppleves på finansmarkedene, men er åpne for deltagelse i en eventuell emisjon på et senere tidspunkt, skriver styreleder Eirik W. Henningsen i en pressemelding.
 
Selskapet har hele tiden hatt som mål å ha et bredt, nasjonalt eierskap.
 
Etter emisjonen har Gastronomisk Institutt AS 14 aksjonærer av varierende størrelse.
 
Eierne kommer fra ulike bransjer.
 
Ny emisjon
- Det er fortsatt et potensial for både flere aksjonærer og bredere representasjon. Det vil derfor bli vurdert å gjennomføre en ny emisjon medio 2009, sier Henningsen.
 
Nåværende aksjonærer er A. Idsøe AS, Felleskjøpet Rogaland Agder, Fjordkjøkken AS, Jans Mat og Vinhus, Nortura BA, Otteren Table & Kitchen AS, Prima Jæren AS, Rogaland fylkeskommune, Skretting AS,  Stangeland Mølle AS, Stiftelsen Rogaland Kunnskapspark, Stavangerregionen Næringsutvikling, Tine og Ådne Espeland AS.
 
Solid plattform
- Emisjonen gir selskapet en solid økonomisk plattform og et trygt grunnlag for videre utvikling, sier Henningsen.
 
Neste milepæl for selskapet er innflytting i Måltidets Hus.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her