En av tre taper penger

I Stavanger taper nesten én av tre aktører i utelivsbransjen penger.
Redaksjonen
10 November 2008 - 11:00

- Det er lave marginer og det kreves mye for å få det til, sier Leif Hovland, daglig leder i Herlige Stavanger.
 
- Vi bruker mye penger på alle områder. Fysisk miljø, lokaler, råvarer og gode folk, sier Hovland.
 
Herlige Stavanger består blant annet av selskapene Herlige Stavanger Restauranter, Strandgaten Restaurantdrift, Bevaremegvel Restaurant, Newsman og Soleado. Samlet hadde de rundt ti millioner kroner i pluss i fjor. Ingen andre kan vise til tilsvarende tall, skriver Rogalands Avis.
 
Må lykkes fra dag én
Hovland mener det er essensielt å lykkes fra dag én med konseptet. Det hjelper også godt dersom stedet fungerer både som restaurant, møtested og selskapslokaler.
 
- Vi har lært mye og har også Soleado som går i minus - til tross for god mat og god service. Stedet har høy bemanning gjennom hele uken, uten å få med seg den typiske helgetoppen, sier Hovland.
 
Ikke i tvil
Hall Toll er også et av de stedene i Stavanger som har gjort det skarpt, til tross for store investeringer. Daglig leder Knut-Espen Misje er ikke i tvil om hvorfor de har lyktes.
 
- Hall Toll har klart å skape et inkluderende sted som tar mye folk, men samtidig har kvalitet i alle ledd. Vi investerer mye i vårt personell, sier han.
 
- Mange overvurderer sitt eget konsept og etablerer noe markedet ikke vil ha. De gjør ikke grundig nok forarbeid, og har heller ikke nok kapital til for eksempel markedsføring, sier Misje.
 
Gode vilkår
Alle i bransjen Rogalands Avis har snakket med, er imidlertid enige om at rammevilkårene i Stavanger er gode.
 
- I Stavanger er vi heldige og har et bedre utgangspunkt enn de fleste. Her har vi et aktivt næringsliv og det er folk ute hele uken, sier Hovland i Herlige Stavanger.
 
Han tror mange flere restauranter i Stavanger hadde revet seg i håret over røde tall - dersom forholdene hadde vært slik det er i mange andre byer.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her