En av tre taper penger

I Stavanger taper nesten én av tre aktører i utelivsbransjen penger.

- Det er lave marginer og det kreves mye for å få det til, sier Leif Hovland, daglig leder i Herlige Stavanger.
 
- Vi bruker mye penger på alle områder. Fysisk miljø, lokaler, råvarer og gode folk, sier Hovland.
 
Herlige Stavanger består blant annet av selskapene Herlige Stavanger Restauranter, Strandgaten Restaurantdrift, Bevaremegvel Restaurant, Newsman og Soleado. Samlet hadde de rundt ti millioner kroner i pluss i fjor. Ingen andre kan vise til tilsvarende tall, skriver Rogalands Avis.
 
Må lykkes fra dag én
Hovland mener det er essensielt å lykkes fra dag én med konseptet. Det hjelper også godt dersom stedet fungerer både som restaurant, møtested og selskapslokaler.
 
- Vi har lært mye og har også Soleado som går i minus - til tross for god mat og god service. Stedet har høy bemanning gjennom hele uken, uten å få med seg den typiske helgetoppen, sier Hovland.
 
Ikke i tvil
Hall Toll er også et av de stedene i Stavanger som har gjort det skarpt, til tross for store investeringer. Daglig leder Knut-Espen Misje er ikke i tvil om hvorfor de har lyktes.
 
- Hall Toll har klart å skape et inkluderende sted som tar mye folk, men samtidig har kvalitet i alle ledd. Vi investerer mye i vårt personell, sier han.
 
- Mange overvurderer sitt eget konsept og etablerer noe markedet ikke vil ha. De gjør ikke grundig nok forarbeid, og har heller ikke nok kapital til for eksempel markedsføring, sier Misje.
 
Gode vilkår
Alle i bransjen Rogalands Avis har snakket med, er imidlertid enige om at rammevilkårene i Stavanger er gode.
 
- I Stavanger er vi heldige og har et bedre utgangspunkt enn de fleste. Her har vi et aktivt næringsliv og det er folk ute hele uken, sier Hovland i Herlige Stavanger.
 
Han tror mange flere restauranter i Stavanger hadde revet seg i håret over røde tall - dersom forholdene hadde vært slik det er i mange andre byer.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen