- Stort! En fantastisk sjanse, sa Ness, som til daglig er kjøkkensjef på Restaurant Bagatelle i Oslo. Han er også fast medlem på Kokkelandslaget. Seieren betyr at Ness blir Norges representant når verdensmesterskapet går av stabelen i den franske byen Lyon i januar 1999. - Ness er uvanlig i at han viste at han er like god på kjøtt som på fisk. Vanligvis er kokker spesialister på enten det ene eller det andre, sier Lea Linster fra Luxemburg, som var en av fagdommerne under torsdagens konkurranse. Linster vant også Bocuse d'Or i 1989, som første og eneste kvinne i kokke-VMs tolvårige historie. På finalemenyen sto norsk sei og kamskjell til forrett, mens hovedingrediensen i kjøttretten var fransk due. - Etter fisken var det en viss diskusjon om hvem som var best, men diskusjonen opphørte etter kjøttretten, sier hun. - Ness vil utvilsomt bli en interessant deltaker i neste års Bocuse d'Or, sier juryens formann, Regis Marcon fra Frankrike, som tok VM -gull i 1995. Ness mener det nå er internasjonal klasse over de norske elitekokkene. Norge har vunnet en gull-, en sølv- og en bronsemedalje i løpet av de siste fire konkurransene. - Jeg scoret nok mye på å la smakene tale for seg selv, uten å gjøre det for fancy. Mine retter kunne serveres hver dag i en restaurant, og ikke bare i en konkurranse, mener han. Wenche Foss fremhevet det gode fremmøtet og entusiasmen blant publikum som holdt ut alle de fem timene konkurransen varte. - Kokkekonkurranser er visst i ferd med å bli publikumsidrett, sa hun, før hun delte ut folkejuryens pris til Ness. Gjennom deltakelsen i Bocuse d'Or kan både Ness og hans unge lærlingassistent Niki Singh vente seg lysende karrierer innen kokkefaget. - Bocuse d'Or har enorm prestisje og åpner mange dører, sier Ness, som skal bruke tiden frem til nyttår til å lage småjusteringer ved torsdagens vinnerretter. - I dag klaffet alt. Går det slik i Frankrike har jeg like store sjanser som alle andre, sier Ness. Andreplassen i torsdagens norske finale gikk til Charles Tjessem fra Sandnes. Trond Moi, som onsdag kom på annenplass i nordisk mesterskap, fikk denne gang bronse.
En "Bagatelle" til kokke-VM
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.
Les hele sakenBy på en nydelig rett med breiflabb i dag
Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Sjeldent møte med norsk vinmaker
Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.
Les hele saken