En eksklusiv aften med 10 lekre godbiter fra Chablis og resten av Burgund

Vinkurs 23. mars i Oslo

(Rostislav_Sedlacek)

En eksklusiv aften med 10 lekre godbiter fra Chablis og resten av Burgund

Domaine Laroche og Maison Champy tar med seg sine beste viner til en særdeles lærerik aften i Oslo. Det er duket for å oppleve Burgund fra nord til sør.

Mandag 23. mars åpner vi dørene til en meget spennende smaking. Vi får besøk av to topprodusenter fra Chablis og Beaune i Burgund. 

Domaine Laroche er et velkjent og etablert vinhus i Chablis, samtidig som de også eier Mas La Chevaliere i Languedoc-Roussillon. I Chablis er Laroche en betydelig størrelse med 90 hektar vinmark, inkludert premier-cru og grand-cru. Det er det helt spesielle kimmeridgekalk-jordsmonnet som gir Cahblis' viner den helt egne smaken. I vinmarkene til Laroche får alle planter tett oppfølging av ansatte som er dedikert til å jobbe kun innenfor et lite og spesifikt område. Slik sikrer Laroche at plantene kan produsere de beste druene innenfor sitt område. Denne kvelden får du smake viner både fra Chablis, fra Petit Chablis og oppover kvalitetsskalaen, samt vin fra vingården sør i Frankrike. I alt 5 viner, inkludert en spennende overraskelse. 

Her kan du lese hva Apéritif mener om Domaine Laroches viner

  Foto: Massimo Santi

Maison Champy er den andre produsenten vi får smake viner fra denne kvelden. Champy er det eldste vinhuset i Burgund og bærer på historie helt tilbake fra 1720. De holder til i Beaune som ligger litt sør i Burgund. De er spesielt kjente for sine flotte viner fra Grand Cru-parsellene i Corton-åsen. I vinmarken jobber Champy målrettet etter økologiske prinsipper for å bevare det biologiske mangfoldet. Denne kvelden har de tatt med seg i alt 5 viner, fra Cuvée Edme til lekre godbiter som Nuits-Saint-Georges 2017 og deres Premier Cru Aux Cras 2017.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Maison Champys viner

Er du glad i Chablis og Burgund er dette rett og slett ikke en smaking du kan gå glipp av. 

 

Kommende kurs

Til toppen