Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 6. desember i Oslo

En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse

En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse

Årets største feiring står for dør og vi ringer den inn med 8 storslåtte viner fra det spektakulære, prestisjetunge musserendehuset Bellavista. Dette er boblene som både kan måle seg med, og faktisk også overgå, "ekte champagne".
20 Oktober 2021 - 09:00

I 1977 klekket forretningsmannen og champagne-elskeren Vittorio Moretti ut en plan. Han kjente hjemtraktene sine i Franciacorta ut og inn, og visste at de rommet et enestående potensial. Både det mineralrike jordsmonnet og det kjølige klimaet var perfekte til det han hadde i tankene. Og i kjelleren under hans eget hus så dermed vingården Bellavista dagens lys.

Få 35% rabatt ved kjøp av to eller flere plasser

Send en e-post med emne "Bellavista-rabatt" og antall deltakere
til kurs@aperitif.no for å motta rabattkode.

Fra idé til prisbelønt vinhus

Tre år etter denne spede begynnelsen, møtte Moretti vinmakeren Mattia Vezzola som raskt ble Bellavistas kjellermester og sjefsvinmaker. Land og vinmarker ble kjøpt inn, og all vin ble – og blir fremdeles – produsert kun av egne, møysommelig dyrkede druer. I dag er Vezzola et ikon og en av Italias mest berømte vinmakere gjennom tidene, og Bellavista sitter på 210 hektar vinmark i Franciacorta DOCG.
Under ledelse av Vittorios datter Francesca Moretti og takket være Mattia Vezzolas høye krav til kvalitet, er de nå et av Italias mest prestisjetunge vinerier og har høstet flere priser enn noen annen italiensk produsent av musserende vin.

Av Bellavistas ringe produksjon på 1,2 millioner liter, når kun 15% land utenfor Italia
Av Bellavistas ringe produksjon på 1,2 millioner liter, når kun 15% områder utenfor Italia.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern og fortsetter inntil videre med begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Kun det beste i hvert glass

For å oppnå dette, har Bellavista en klar filosofi: Husets baseviner skal alltid være like, og holde den høyeste kvalitet. Vineriet drives komplett økologisk – alt fra poding, gjødsling med naturgjødsel, beskjæring, innhøsting og vinifikasjon utføres med den største respekt for regionens terroir og tradisjoner. Hvert produksjonsledd kontrolleres med omhu, og når vinene til slutt serveres, skal hvert eneste glass inneholde Italias aller beste kvalitetsvin. 

Kun Italias aller beste viner når til slutt flaskene
Kun Italias aller beste viner når til slutt flaskene


Bellavista Pas Opere
Dette kan vi med sikkerhet si at Bellavista leverer, og denne desemberkvelden får dere gleden av selv å oppleve denne nytelsen. Helt fra Italia kommer Ettore Maggi, som har vært på Bellavistas team i nærmere 20 år, for å fortelle dere alt om det harde arbeidet som ligger bak hver verdifulle dråpe. Det er kamp om Bellavista-flaskene, og mulighet til å smake en hel rekke av dem opplever man sjelden.

Denne kvelden derimot, får dere godbitene servert som perler på en snor. Gjennom 8 spektakulære viner - 6 musserende og 2 stille chardonnay-viner i verdensklasse - vil dere gjøre bekjentskap med vinhuset som tross sin minimale produksjon, har overbevist selv de strengeste kritikere. 

Franciacorta er ingen blek kopi - les mer her

Med jul og nyttår like rundt hjørnet er dette uten tvil den delen av forberedelsene du kan se mest frem til. For den perfekte feiring krever også perfekte bobler, og det er nettopp det som vil bli servert denne aftenen.

Bellavista Franciacorta

Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.
                                         Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Dagens rett

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget

Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her