Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 15. mars i Oslo

Winemakers Dinner: En intim aften med saftige, friske viner til Hydes utsøkte 5-retters meny

Winemakers Dinner: En intim aften med saftige, friske viner til Hydes utsøkte 5-retters meny

Hyde er å regne som en av Oslos hotteste restauranter, og det ikke uten grunn. Denne kvelden disker de opp med kjøkkenets beste råvarer, og har laget en uimotståelig match til en rekke lekre viner.
16 Februar 2022 - 15:58

Kveldens vinprodusent er stjerneskuddet Antonio Maderia, og han er virkelig en av de unge portugisiske vinmakerne det er verdt å følge med på. Denne kvelden kommer han til Oslo for å servere oss sine herlige, fruktige viner. Hydes Kjøkkensjef Matthew North har tryllet frem en lekker 5-retters meny spesialtilpasset Antonios unike dråper, og dermed ligger alt til rette for et av årets største kulinariske høydepunkter.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Antonio Madeira i vinmarken
Jordsmonnet består av granitt med et
topplag av sand av komprimert granitt.

Antonio Madeira er født og oppvokst i Paris, og jobbet som ingeniør i Frankrike fram til 2013. Med røtter i Serra da Estrala i Dão-regionen i Portugal, reiste han som ung hvert år til sommerhuset plassert like ved fjellkjeden.
Dette gjorde at han tidlig fikk øynene opp for de fine, friske, mineralske vinene fra området. Den fritt drenerende granittjorden med et topplag av sand og utmerket soleksponering gjør området svært spesielt, og Antonio begynte derfor for alvor å forske på regionen i 2010. Det var slik han oppdaget gamle vinstokker av lokale druevarianter som Tinta Pinheira, Negro Mouro, Tinta Amarela og Baga, og da han i tillegg fant en 50 år gammel forlatt vingård ved foten av Serra da Estrela, pusset han den opp og produserte der sin første vin i 2011.

Her kan du se hva Apéritif synes om Antonio Madeiras viner

Antonio Madeira i den sandholdige vinmarken
Antonio Madeira i den sandholdige vinmarken


Antonios filosofi er at druene og deres naturlige miljø skal respekteres. Driften hans er fullstendig bærekraftig, og han bruker kun svært få svovelbehandlinger for ikke å maskere smakene til det unike terroiret. Druene er håndhøstet og vinproduksjonen skånsom, og i dag regnes Antonio Madeira som et av de mest spennende talentene innenfor portugisisk vinproduksjon.

Antonio kommer denne kvelden for å fortelle oss om vinene sine, akkompagnert av kjøkkenets spesialtilpassede retter. Dette blir garantert en av våren beste kvelder, i restaurant Hydes trivelige, uformelle omgivelser. 

Meny Antonio Madeira på Hyde
Kveldens meny. Vær oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her