Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 15. mars i Oslo

Winemakers Dinner: En intim aften med saftige, friske viner til Hydes utsøkte 5-retters meny

Winemakers Dinner: En intim aften med saftige, friske viner til Hydes utsøkte 5-retters meny

Hyde er å regne som en av Oslos hotteste restauranter, og det ikke uten grunn. Denne kvelden disker de opp med kjøkkenets beste råvarer, og har laget en uimotståelig match til en rekke lekre viner.
16 Februar 2022 - 15:58

Kveldens vinprodusent er stjerneskuddet Antonio Maderia, og han er virkelig en av de unge portugisiske vinmakerne det er verdt å følge med på. Denne kvelden kommer han til Oslo for å servere oss sine herlige, fruktige viner. Hydes Kjøkkensjef Matthew North har tryllet frem en lekker 5-retters meny spesialtilpasset Antonios unike dråper, og dermed ligger alt til rette for et av årets største kulinariske høydepunkter.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Antonio Madeira i vinmarken
Jordsmonnet består av granitt med et
topplag av sand av komprimert granitt.

Antonio Madeira er født og oppvokst i Paris, og jobbet som ingeniør i Frankrike fram til 2013. Med røtter i Serra da Estrala i Dão-regionen i Portugal, reiste han som ung hvert år til sommerhuset plassert like ved fjellkjeden.
Dette gjorde at han tidlig fikk øynene opp for de fine, friske, mineralske vinene fra området. Den fritt drenerende granittjorden med et topplag av sand og utmerket soleksponering gjør området svært spesielt, og Antonio begynte derfor for alvor å forske på regionen i 2010. Det var slik han oppdaget gamle vinstokker av lokale druevarianter som Tinta Pinheira, Negro Mouro, Tinta Amarela og Baga, og da han i tillegg fant en 50 år gammel forlatt vingård ved foten av Serra da Estrela, pusset han den opp og produserte der sin første vin i 2011.

Her kan du se hva Apéritif synes om Antonio Madeiras viner

Antonio Madeira i den sandholdige vinmarken
Antonio Madeira i den sandholdige vinmarken


Antonios filosofi er at druene og deres naturlige miljø skal respekteres. Driften hans er fullstendig bærekraftig, og han bruker kun svært få svovelbehandlinger for ikke å maskere smakene til det unike terroiret. Druene er håndhøstet og vinproduksjonen skånsom, og i dag regnes Antonio Madeira som et av de mest spennende talentene innenfor portugisisk vinproduksjon.

Antonio kommer denne kvelden for å fortelle oss om vinene sine, akkompagnert av kjøkkenets spesialtilpassede retter. Dette blir garantert en av våren beste kvelder, i restaurant Hydes trivelige, uformelle omgivelser. 

Meny Antonio Madeira på Hyde
Kveldens meny. Vær oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her