Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 15. mars i Oslo

Winemakers Dinner: En intim aften med saftige, friske viner til Hydes utsøkte 5-retters meny

Winemakers Dinner: En intim aften med saftige, friske viner til Hydes utsøkte 5-retters meny

Hyde er å regne som en av Oslos hotteste restauranter, og det ikke uten grunn. Denne kvelden disker de opp med kjøkkenets beste råvarer, og har laget en uimotståelig match til en rekke lekre viner.
16 Februar 2022 - 14:58

Kveldens vinprodusent er stjerneskuddet Antonio Maderia, og han er virkelig en av de unge portugisiske vinmakerne det er verdt å følge med på. Denne kvelden kommer han til Oslo for å servere oss sine herlige, fruktige viner. Hydes Kjøkkensjef Matthew North har tryllet frem en lekker 5-retters meny spesialtilpasset Antonios unike dråper, og dermed ligger alt til rette for et av årets største kulinariske høydepunkter.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Antonio Madeira i vinmarken
Jordsmonnet består av granitt med et
topplag av sand av komprimert granitt.

Antonio Madeira er født og oppvokst i Paris, og jobbet som ingeniør i Frankrike fram til 2013. Med røtter i Serra da Estrala i Dão-regionen i Portugal, reiste han som ung hvert år til sommerhuset plassert like ved fjellkjeden.
Dette gjorde at han tidlig fikk øynene opp for de fine, friske, mineralske vinene fra området. Den fritt drenerende granittjorden med et topplag av sand og utmerket soleksponering gjør området svært spesielt, og Antonio begynte derfor for alvor å forske på regionen i 2010. Det var slik han oppdaget gamle vinstokker av lokale druevarianter som Tinta Pinheira, Negro Mouro, Tinta Amarela og Baga, og da han i tillegg fant en 50 år gammel forlatt vingård ved foten av Serra da Estrela, pusset han den opp og produserte der sin første vin i 2011.

Her kan du se hva Apéritif synes om Antonio Madeiras viner

Antonio Madeira i den sandholdige vinmarken
Antonio Madeira i den sandholdige vinmarken


Antonios filosofi er at druene og deres naturlige miljø skal respekteres. Driften hans er fullstendig bærekraftig, og han bruker kun svært få svovelbehandlinger for ikke å maskere smakene til det unike terroiret. Druene er håndhøstet og vinproduksjonen skånsom, og i dag regnes Antonio Madeira som et av de mest spennende talentene innenfor portugisisk vinproduksjon.

Antonio kommer denne kvelden for å fortelle oss om vinene sine, akkompagnert av kjøkkenets spesialtilpassede retter. Dette blir garantert en av våren beste kvelder, i restaurant Hydes trivelige, uformelle omgivelser. 

Meny Antonio Madeira på Hyde
Kveldens meny. Vær oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her