Ukens drink
En kald drink er også godt mot forkjølelse

En kald drink er også godt mot forkjølelse

Gulrot, gin med mye godsaker i og ikke minst ingefær er ukens medisin. Her er oppskriften.
Aase E. Jacobsen
13 November 2015 - 13:56

Det finnes ingen dokumentasjon på at alkohol i seg selv hjelper mot sykdommer, men alkohol er en effektiv måte å trekke ut godgjørende eteriske oljer fra urter og krydder. Stoffer som ofte ikke er vannløselige. Slik ble gin og akevitt til i sin tid. 

Ingefær er mye brukt innen folkemedisinen overfor en rekke lidelser, også forkjølelse, siden den antas å være betennelsesdempende. Men du trenger ikke alkohol for å få ut smaken siden ingefær tilhører de vannløselige krydderne. Om ingefærte med honning faktisk lindrer sår hals, er ikke bevist, men i hvert fall føles det veldig godt. 

Ukens drink er kald, men har likevel en god effekt på sår hals siden ingefæren er veldig tilstedeværende. 

Se våre andre drinkoppskrifter med ingefær

Den er signert bartender Monica Berg, og er en versjon av Beta, bestselgeren på baren Himkok, som går unna ikke bare i den kalde årstiden.

Les om denne helt spesielle og svært populære oslobaren

Der bruker de riktignok sin egenproduserte sprit i drinken, men du må nok holde seg til polvarer. Og det er helt greit, for utvalget av gin på polet er veldig godt og økende. 

Ta en titt på ginutvalget her og finn din favoritt

Her kan du lese om hvordan en av disse nye gintypene lages

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Beta-versjon drinkoppskrift

Beta-versjon drinkoppskrift
Ingredienser

2 cl gin
2 cl Aperol
1 cl sitronsaft
1 cl sukkerlake
4 cl gulrotjuice
1-2 biter ingefær

 

Fremgangsmåte

Sendt inn av Monica Berg

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her