- En krigserklæring mot utelivsbransjen

Dette er en krigserklæring mot hele utelivsbransjen. Med dette forslaget ønsker politimesteren å drepe bransjen i Tønsberg.
Redaksjonen
13 Januar 2010 - 21:00

Kraftsalven kommer fra Ronny Bjune, talsmann for utelivsbransjen i Tønsberg, skriver Tønsbergs Blad.

Mandag gikk politimester Benedicte Bjørnland ut og ønsket strengere skjenkebestemmelser.
- I regjeringens høringsforslag foreslås det skjenkestopp klokken to. Jeg mener det bør være skjenkestopp klokken ett, sa Bjørnland til Tønsbergs Blad.

- Over halvparten av all anmeldt voldskriminalitet skjedde natt til lørdag og natt til søndag mellom midnatt og klokken fire, og flest saker var etter klokken to.

En overvekt av voldssakene skjedde i nærheten av skjenkesteder i byene.
- Gjerningsmannen var beruset i over halvparten av sakene, og fornærmede var beruset i cirka halvparten av sakene, sier Bjørnland.

Flytter volden
Utelivsbransjen stiller seg uforstående til argumentasjonen.
- Bransjen er ikke tjent med vold, men jeg mener Tønsberg ikke har et voldsproblem. Går antall voldsepisoder ned fra fire til tre, er det jo en statistisk nedgang på 25 prosent, sier Bjune.

Han mener at det ikke er selvsagt at det blir mindre bråk ved å endre skjenketidene.
- Ved å stenge tidligere, er jeg redd man flytter volden til den private sfære. Bjørnland innrømmer jo også at det er store mørketall rundt denne type vold, sier Bjune.

Frykter konkurs
Endrede skjenketider vil svi på pungen for bransjen.
- Vi vil tape flere titalls millioner på dette. Det er klart at flere aktører risikerer konkurs. Her må det foretas en samfunnsmessig vurdering. Mister vi skjenketilbud i Tønsberg, vil dette gå ut over Tønsberg som attraksjon. For bryggeområdet anslår jeg at det omsettes for 250 millioner reiselivskroner i året, og flere hundre personer er ansatt her, sier Ronny Bjune.
Han mener det finnes andre og bedre virkemidler for å hindre voldsepisoder ved skjenkestedene.

- Natteravner ser vi fungerer godt, og her kan vi som bransje se om vi kan styrke denne ordningen. Dessuten kan bransjen gå bedre sammen for å få en felles forståelse for hva som er akseptabel beruselsesgrad når folk ankommer byen. Det er jo i hjemmene folk drikker. Politiet er bra til stede i byen, men deres beredskap kan jo også styrkes, sier Ronny Bjune til avisen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her