Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 22. mars i Oslo

Winemakers Dinner: En luksuriøs start på våren – Essensen av Mosel på Arakataka
Foto: (Gunnar R Tjomlid)

Winemakers Dinner: En luksuriøs start på våren – Essensen av Mosel på Arakataka

Maximin von Schubert kommer for å vise frem hvor mye deilig vin det finnes i Mosel. Blant disse er også en helt spesiell riesling Maximin Grünhaus laget for Karl Marx sitt 200-årsjubileum som du kun vil ha mulighet til å smake her.
25 November 2021 - 15:06

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Moseldalen på sitt beste og mest varierte møter Arakatakas kjøkkensjef Tim Ekblads nydelige retter. Dette blir en intim og luksuriøs middag vi anbefaler alle å få med seg.

Arakatakas meritter er mange, og restauranten er en av Oslos få som har holdt det gående i 20 år samtidig som de alltid klarer å holde seg relevant og ettertraktet. De lover oss en fristende meny som gir vann (eller skal vi si Mosel-vin) i munnen.

Grunhaus logo.jpg [2.33 MB]
      


Maximin von Schubert er sjette generasjons vinmaker og står i dag står bak vinhusets historierike spaker. Huset kan skilte med noe så unikt som tre monopol toppvinmarker, som vil si at de eier 100 posent av vinmarkene Abstberg, Herrenberg og Brudeberg. Disse vinmarkene gir noen av Moseldalens lekreste rieslinger og er klasseeksempler på nydelig tysk vin med lang historie. Denne kvelden får vi smake viner fra hver av disse enkeltvinmarkene, nesten side om side.

Her kan du lese mer om Maximin Grunhaus sine viner 

På toppen av det hele får vi servert den sensasjonelle vinen Maximin Grünhaus Das Kapital som ble laget til Karl Marx' 200 årsjubileum i 2018. Denne vil du nok aldri få mulighet til å smake igjen, så her gjelder det å gripe sjansen. 

Maximin-Gruenhaus-MAximin-von-Schubert-Work.jpg [1.06 MB]
Maximin von Schubert, 6. generasjons vinmaker i familien.

Det er ikke lenger kun riesling som gjelder i Mosel i dag. Her produseres det også lekre og fruktige pinot noir-baserte viner som vi selvsagt vil bli introdusert for denne kvelden. De siste årene har også sekt, det vil si tysk musserende vin, tatt det norske markedet med storm og Grünhaus kan vise til en flott og sprek sekt laget på rieslingdruer som vil sette standarden for kvelden. Alt i skjønn forening med Arakatakas utsøkte meny.

Skjermbilde.JPG [11.43 KB]

Meny Arakataka 22.03.2022.jpg [83.03 KB]
Meny for kvelden, endringer kan forekomme

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her