Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 22. mars i Oslo

Winemakers Dinner: En luksuriøs start på våren – Essensen av Mosel på Arakataka
Foto: (Gunnar R Tjomlid)

Winemakers Dinner: En luksuriøs start på våren – Essensen av Mosel på Arakataka

Maximin von Schubert kommer for å vise frem hvor mye deilig vin det finnes i Mosel. Blant disse er også en helt spesiell riesling Maximin Grünhaus laget for Karl Marx sitt 200-årsjubileum som du kun vil ha mulighet til å smake her.
25 November 2021 - 16:06

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Moseldalen på sitt beste og mest varierte møter Arakatakas kjøkkensjef Tim Ekblads nydelige retter. Dette blir en intim og luksuriøs middag vi anbefaler alle å få med seg.

Arakatakas meritter er mange, og restauranten er en av Oslos få som har holdt det gående i 20 år samtidig som de alltid klarer å holde seg relevant og ettertraktet. De lover oss en fristende meny som gir vann (eller skal vi si Mosel-vin) i munnen.

Grunhaus logo.jpg [2.33 MB]
      


Maximin von Schubert er sjette generasjons vinmaker og står i dag står bak vinhusets historierike spaker. Huset kan skilte med noe så unikt som tre monopol toppvinmarker, som vil si at de eier 100 posent av vinmarkene Abstberg, Herrenberg og Brudeberg. Disse vinmarkene gir noen av Moseldalens lekreste rieslinger og er klasseeksempler på nydelig tysk vin med lang historie. Denne kvelden får vi smake viner fra hver av disse enkeltvinmarkene, nesten side om side.

Her kan du lese mer om Maximin Grunhaus sine viner 

På toppen av det hele får vi servert den sensasjonelle vinen Maximin Grünhaus Das Kapital som ble laget til Karl Marx' 200 årsjubileum i 2018. Denne vil du nok aldri få mulighet til å smake igjen, så her gjelder det å gripe sjansen. 

Maximin-Gruenhaus-MAximin-von-Schubert-Work.jpg [1.06 MB]
Maximin von Schubert, 6. generasjons vinmaker i familien.

Det er ikke lenger kun riesling som gjelder i Mosel i dag. Her produseres det også lekre og fruktige pinot noir-baserte viner som vi selvsagt vil bli introdusert for denne kvelden. De siste årene har også sekt, det vil si tysk musserende vin, tatt det norske markedet med storm og Grünhaus kan vise til en flott og sprek sekt laget på rieslingdruer som vil sette standarden for kvelden. Alt i skjønn forening med Arakatakas utsøkte meny.

Skjermbilde.JPG [11.43 KB]

Meny Arakataka 22.03.2022.jpg [83.03 KB]
Meny for kvelden, endringer kan forekomme

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her