En måned til Yrkes-VM

Kokk Elise Bratteng Rønning, servitør Dina Bekkedal og konditor Annmari Erlbeck er klare for å representere Norge i Yrkes-VM.
Redaksjonen
23 Oktober 2007 - 16:00

Det er siste måned med trening for de norske deltakerne til WorldSkills (Yrkes-VM). Mange års utdanning og trening skal vises fram for et kritisk internasjonalt publikum og dommerkorps.
 
Niende gang
Det er niende gang Norge deltar i Yrkes-VM og i år går konkurransen i Shizuoka i Japan. Her deltar 836 yrkesutøvere under 23 år fra 46 land. Det blir fire dager med knallhard konkurranse. 
 
22 fag
Det norske yrkeslandslaget består av 25 unge yrkesutøvere som representerer 22 yrkesfag. De fleste av dem er norgesmestere i sine fag, noen er også nordiske mestre. Norge stiller med deltakere i omlag halvparten av fagene det er mulig å delta i.
 
Tre fra horeca
Fra horeca er det tre deltagere. Det er Kokk Elise Bratteng Rønning, servitør Dina Bekkedal og konditor Annmari Erlbeck. Disse tre vil du få vite mer om på disse sidene i de kommende dagene.
 
Vanskelig
Oppgavene deltakerne skal løse gjennom fire intense dager ligger på et meget høyt vanskelighetsnivå. I tillegg kommer de korte fristene og en mengde publikummere med stor innlevelse og interesse for det som skjer.
 
Hvert annet år
WorldSkills (Yrkes-VM) arrangeres hvert annet år og har etter hvert blitt et meget stort arrangement. De japanske arrangørene venter at hele 220 000 mennesker blir tilskuere de fire dagene konkurransen pågår. Det hele skjer over et areal på omlag 70 000 kvadratmeter.
 
Lange dager
Konkurransedagene er 15. til 18. november. Landslaget reiser til Japan 10. november og kommer hjem 22. november. Eksperter/dommere reiser ennå tidligere for å legge siste hånd på oppgavene.
 
WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som eies av NHO, LO Utdanningsdirektoratet og en lang rekke medlemmer, for det meste bransjeforeninger og fylkenes opplæringsetater.
 
Norge har deltatt i WorldSkills siden 1991.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her