En måned til Yrkes-VM

Kokk Elise Bratteng Rønning, servitør Dina Bekkedal og konditor Annmari Erlbeck er klare for å representere Norge i Yrkes-VM.

Det er siste måned med trening for de norske deltakerne til WorldSkills (Yrkes-VM). Mange års utdanning og trening skal vises fram for et kritisk internasjonalt publikum og dommerkorps.
 
Niende gang
Det er niende gang Norge deltar i Yrkes-VM og i år går konkurransen i Shizuoka i Japan. Her deltar 836 yrkesutøvere under 23 år fra 46 land. Det blir fire dager med knallhard konkurranse. 
 
22 fag
Det norske yrkeslandslaget består av 25 unge yrkesutøvere som representerer 22 yrkesfag. De fleste av dem er norgesmestere i sine fag, noen er også nordiske mestre. Norge stiller med deltakere i omlag halvparten av fagene det er mulig å delta i.
 
Tre fra horeca
Fra horeca er det tre deltagere. Det er Kokk Elise Bratteng Rønning, servitør Dina Bekkedal og konditor Annmari Erlbeck. Disse tre vil du få vite mer om på disse sidene i de kommende dagene.
 
Vanskelig
Oppgavene deltakerne skal løse gjennom fire intense dager ligger på et meget høyt vanskelighetsnivå. I tillegg kommer de korte fristene og en mengde publikummere med stor innlevelse og interesse for det som skjer.
 
Hvert annet år
WorldSkills (Yrkes-VM) arrangeres hvert annet år og har etter hvert blitt et meget stort arrangement. De japanske arrangørene venter at hele 220 000 mennesker blir tilskuere de fire dagene konkurransen pågår. Det hele skjer over et areal på omlag 70 000 kvadratmeter.
 
Lange dager
Konkurransedagene er 15. til 18. november. Landslaget reiser til Japan 10. november og kommer hjem 22. november. Eksperter/dommere reiser ennå tidligere for å legge siste hånd på oppgavene.
 
WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som eies av NHO, LO Utdanningsdirektoratet og en lang rekke medlemmer, for det meste bransjeforeninger og fylkenes opplæringsetater.
 
Norge har deltatt i WorldSkills siden 1991.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen