Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 29. november i Oslo

Britisk vin på sitt aller beste - en mulighet til å smake arven etter romerne

Britisk vin på sitt aller beste - en mulighet til å smake arven etter romerne

Britenes ankomst til Vinmonopolet har vært møtt av stående applaus, og denne kvelden får vi smake oss gjennom vinene til produsenten som kanskje har gjort det aller best her til lands, Simpsons Wine Estate.
08 Oktober 2021 - 15:24

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger nede på siden.

Simpsons har ikke vært på det norske kartet lenge, men til gjengjeld har det blitt en av de britiske produsentene som har fått vist seg best fram. De har gått fremst i bresjen for å vise at britiske viner er langt mer enn bare musserende. De har høstet ekstremt gode kritikker siden de meldte sin ankomst her til lands, og nå kommer muligheten til å smake hele rekka deres, rubbel og bit.simpsons glasses.jpeg [2.51 MB]

 
Storfint britisk besøk av ekteparet Simpsons

Simpsons Wine Estate består av ekteparet Charles og Ruth og er bygget på deres drømmer. Tidligere hadde de drevet vingården Domaine Sainte Rose i Savoie før de reiste hjem til Rule Britannia for å bygge på det de hadde lært; at druer har det som best når de pushes til sine grenser, og at det er når de bare så vidt har det de trenger, at de yter på sitt beste. Denne kvelden kommer de begge for å fortelle om nettopp dette.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern og fortsetter inntil videre med faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Et klima i grenseland

Klimatisk sett har England vært helt på grensen av hva som lar seg gjøre av vindyrking. Mens man i Burgund starter innhøstningen fra midten til slutten av september i normale år, starter britene i siste uken av oktober. I tidligere årganger har ikke engang druene i britiske vinmarker blitt modne i tide, men nå som klimaet er blitt varmere, modner druene lettere. Resultatet er kjølige og spretne viner.ruth og charles 4.jpeg [462.09 KB]

 

2014 var året de første vinstokkene ble satt i jorden på eiendommen til ekteparet Simsons. 10 hektar ble fylt med chardonnay-, pinot noir- og pinot meunier-druer. Vinmarken fikk navnet Roman Road Vineyard, da det var den som var romernes vei da de invaderte England i AD 43. Og Roman Road Chardonnay skal vi selvsagt få smake denne aftenen - en av de mest omtalte chardonnayene utenfor Frankrike de siste årene i Norge.

Les hva vi har skrevet om Simpsons før

I tillegg får vi smake deres pinot noirbaserte rødvin som har blitt omtalt som slik Burgund var på 90-tallet. ingen britisk smaking uten musserende og Simpsons leverer tre forskjellige uttrykk av musserende for smakingen. Ikke nok med det, de splitter nye Q Class-vinene deres som lanserer i november i magnumflasker, vil bli stilt eksklusivt for denne kvelden.

Dette er en av de smakingene du ikke har lyst til å gå glipp av, dette er en smaking av høy kvalitet fra start til mål rett før adventstiden tar oss. Sørg for å være en av de heldige.Vinliste Simpsons.jpg [54.85 KB]

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her