En primeur i Sør-Afrika

Et selskap i Sør-Afrika lanserer nå det som skal være landets første tilbud om å kjøpe vin en primeur - altså før den er tappet på flaske.

Det er Cloof, et selskap som ligger på vestkysten i Coastal Region og litt nord for Cape Town, som har startet å selge sin 2005-årgang av Bordeaux-blandingen Lynchpin før den er tappet på flaske.

Å selge vin på denne måten er jo vanlig i for eksempel Bordeaux, men produsenten hevder altså at det er første gangen en sør-afrikansk vin blir tilgjengelig på denne måten.

Vinene vil koste rundt 150 norske kroner per flaske, melder decanter.com.

Et kupp
- Vinen vil kanskje koste tre ganger så mye som en gjennomsnitts flaske sør-afrikansk vin gjør i Storbritannia, men jeg synes fortsatt det er et kupp, sier Cloofs markedsdirektør Oscar Foulkes.

Foulkes sier at målet er å øke konsumentenes oppmerksomhet rundt kvaliteten på viner fra Sør-Afrika. Han vil også skille Cloofs viner fra andre store produsenter i landet.

Stopper opp
-  Ved å tilby denne vinen en primeur får vi kanskje en del mennesker til å stoppe opp et lite øyeblikk. Kanskje de tenker litt på hvor Sør-Afrika hører hjemme i vinens verden, sier Foulkes.

- Kumala, First Cape og andre gjør en stor jobb for Sør-Afrika, men det er mye ved vår vin som skiller seg ut i forhold til de andre produsentene.

Cloof er representert i Norge ved Grapevine og selger sin Dusty Road-serie av chenin blanc, pinotage og en blanding av pinotage og merlot.
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen