Vinsmaking 30. januar i Oslo

En smaksrik rundreise i California med pinot noir i fokus

En smaksrik rundreise i California med pinot noir i fokus

Denne kvelden loser Master of Wine Heidi Iren Hansen deg igjennom noe av det beste California har å by på innen elegant rødvin
17 November 2022 - 11:42

Vin fra California, blir stadig mer populært og kvaliteten øker i takt med populariteten, og det er kanskje særlig druen pinot noir som har fått den største oppmerksomheten. I samarbeid med California Wine Institute har vi fått tak i 9 fantastiske pinot noirer fra forskjellige produsenter som blir presentert denne kvelden.

Vinmarker i vakre Santa Barbara Foto: YaskoCreative, iStock

Du får smake deg igjennom et bredt spekter av de ulike stilene og klimaene i California, fra Mendocino i nord helt ned til Santa Barbara i sør. På mange måter kan vi si at California har et komplekst klima, fordi det er veldig store forskjeller på små avstander. Et egentlig ganske varmt klima møter kalde vinder fra Stillehavet og høye fjell, dette gjør at det skapes små lommer med kjølig klima som er gunstig for vindyrking, spesielt for pinot noir og chardonnay.

Santa Barbara ligger som sagt ganske langt sør, men har allikevel noe av det kaldeste klimaet i regionen. Her skaper du dype dalene tunneler for den kalde vinden fra Stillehavet, som kjøler ned områdene vinmarkene ligger i.

Jim-Clendenen-seated-5X7.jpg [2.36 MB]
Legendariske Jim Clendenen
Foto: Au Bon Climat

I Santa Barbara finner vi Au Bon Climat som inntil april i år var eid og drevet av legenden Jim Clendenen. Han utdannet seg til jurist da han på en ferietur til Burgund i Frankrike forelsket seg så i stedet og vinene, at han skjønte han måtte velge en ny karriere. Siden 1982 har Au Bon Climat laget vin i samme stil som de beste i Burgund. Hans etterfølgere driver fortsatt Au Bon Climat videre med samme filosofi

I tillegg til en vin fra Au Bon Climat får vi smake viner fra kjente produsenter som Schug, Anthill, Birichino og mange flere. Master of Wine Heidi Iren Hansen deler av sin utrolige vinkunnskap og vi er sikre på dette blir en både smakfull og lærerik kveld med 9 forskjellige pinot noirer

Her kan du lese mer om pinot noir fra California

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort

Vinliste USA PN.jpg [59.60 KB]
Kveldens vinliste, endringer kan forekomme

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Ukens drink

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs

Cocktailen Southside lages med gin, men i denne er det brukt akevitt som gir en litt annen karakter, men fortsatt veldig frisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når tiramisu blir bløtkake, passer den perfekt på et hvert kakebord
Ukens kake

Når tiramisu blir bløtkake, passer den perfekt på et hvert kakebord

Tiramisu går alltid i en egen mage, for det er mektige saker. Derfor kan det være lurt å lage den som en bløtkake. Da blir det nok til flere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nesten full pott til Svanen - nok en gang

Under barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Årets svenske Michelinsensasjon er Daniel Berlins Vyn
+

Årets svenske Michelinsensasjon er Daniel Berlins Vyn

Da kona Anna ble kreftsyk, la Daniel Berlin ned sin tostjerners restaurant i Skåne. Tre år senere er han tilbake med den nye restauranten Vyn - med magisk utsikt over havet og Bornholm. Og hentet nylig hjem to Michelinstjerner etter et halvt års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Svinekoteletter blir til supre grillspyd når de får følge av asiatisk potetsalat
Dagens rett

Svinekoteletter blir til supre grillspyd når de får følge av asiatisk potetsalat

Helt vanlige svinekoteletter får et smaksløft etter en runde i denne marinaden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Ukens drink

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs

Cocktailen Southside lages med gin, men i denne er det brukt akevitt som gir en litt annen karakter, men fortsatt veldig frisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her