En stor utfordring

Oppslutningen var stor da NHO Reiseliv arrangerte Landskonferansen'08 denne uken.

Mye handlet om mangelen på folk i hotell- og restaurantbransjen. Det er tydelig at dette er et problem som bransjen er klar over.
 
Hele 174 deltagere var med, og dermed måtte arrangøren NHO Riseliv be nærmere 50 interesserte om å komme tilbake neste år.
 
Flere vanskeligheter
"Landskonferansen'08 - kompetanse og rekruttering i hotell, restaurant og reiseliv" er det fulle navnet på konferansen. Og det ble langt på vei slått fast at om ingenting gjøres, blir det flere vanskeligheter i tiden som kommer.
 
Harald Osa fra Stiftelsen Norsk Matkultur mente at rekruttering handler mye om hvordan de nyansatte blir behandlet, skriver NHO Reiseliv.
 
Ha det moro
­- Lærlingene skal ha det moro. Som lærling må man også føle at man blir tatt på alvor og ikke satt til å skrelle poteter. Hvis vi tar imot de elevene det gjelder på en god måte, tror jeg vi skal klare det, sa Bernt Buch Johannessen i Sult-gruppen.
 
Administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Geir Lundquist, minnet om at kompetanse er lønnsomhet.
 
- Vi etterspør kompetanse, men næringen verdsetter den ikke nok, og næringen har høy turnover. Dette må vi gjøre noe med. Vi må få tydeligere frem karrieremulighetene i næringen vår, sa Lundquist.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen