En velsmakende kjærlighetshistorie

Denne vinen gjør ikke bare sjømaten amorøs, men også du vil bli forført.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

"Fall in love" lover produsenten, og det er nok et ordspill på navnet Valdamor. Men det er ikke bare reklame, for Valdamor Albariño 2008 (59882) er en vin du blir glad i. En virkelig lekker sak som sammen med riktig mat blir en opplevelse av de store. Som alle andre gode nordspanske viner av druen albariño er den ikke billig, men her får du i alle fall god valuta for pengene.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Gamle vinstokker
For den har ikke bare flott frukt og friskhet, men også en veldig god mineralkarakter, som du ikke alltid er sikret for denne vintypen. Det kommer av at druene stammer fra en blanding av unge og virkelig gamle vinstokker, noen av dem er faktisk 120 år gamle. Gamle vinstokker er som kjent lavtytende, et forhold som Valdamor etterstreber også for de yngste plantene. Lav avling gir også god konsentrasjon i den endelige vinen. Ekstra rikdom får den ved at den ligger på bunnfallet i åtte måneder.

Restaurantbakgrunn
Valdamor holder til i Salnés som er et av tre områder i Rias Baixas . Salnés er det nordligste og kjøligste av de tre, og her inngår kun albariño i drueblandingen. Bodegaen startet opp i 1990, da interessen for Rias Baixas' viner fortsatt var i emningen. Mannen bak er Manuel Domínguez Limeres som også driver to kjente sjømatrestauranter i Madrid.

Og navnet på bodegaen er også et uttrykk for hans kjærlighet til sitt hjemsted Galicia, og spesielt Val d'Amor, kjærlighetsdalen, hvor vingården er lokalisert. Navnet er hentet fra en gammel legende om et kjærestepar hvis familier var fiender (hørt den før?). De plantet en vinstokk som vokste seg stadig kraftigere og ga bedre og bedre frukt ettersom kjærligheten de to imellom ble sterkere. Fruktene av denne kjærlighetshistorien lar seg altså smake.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Valdamor Albariño 2008

Produsent:
Bodegas Valdamor
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rias Baixas
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
5988201
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen