Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i 24. oktober i Oslo

Bli med på en vinøs rundreise i Frankrike

Bli med på en vinøs rundreise i Frankrike

Med vin i elleve glass tar vi deg med på oppdagelsesferd gjennom et av verdens mest tradisjonsrike vinland.
17 August 2022 - 11:47
20201110_194431_20220706130958.jpg [103.07 KB]
David Serode (Foto: David Serode)

Frankrike er et tradisjonsrikt vinland, med mange spennende vinområder.

Denne kvelden får vi besøk av David Serode, en mann med lang erfaring og lidenskap for fransk vin. I mange år jobbet han selv som vinmaker før han med tiden gikk over til å bli en talsmann for nøye utvalgte produsenter. David er lidenskapelig opptatt av små produsenter som klarer å vise fram de unike terroir- og klimaforskjellene i Frankrike, og det er det vi får innblikk i denne kvelden.

Vi starter i Burgund, hvor mye av vinen de siste årene har nådd astronomiske priser. Viden kjent for sine komplekse og mineralske viner laget av pinot noir og chardonnay. Denne kvelden får vi smake en crémant fra området, samt en rød og en hvit vin som vil tydeliggjøre regionens forskjellige stiler.

Vi fortsetter til det historiske området Bordeaux som er kjent for sine tradisjonsrike vinslott og kraftige, lagringsdyktige rødviner. Her får vi smake noen yngre utgaver mens David forklarer oss hvorfor disse vinene blir enda bedre etter flere år i kjelleren.

Deretter guider David oss en liten tur innom Languedoc og der vi får smake stedstypisk rødvin fra området, før vi stopper litt lenger nord i Loire.
Elven Loire strekker seg fra Atlanterhavet og nesten helt inn til Burgund. Vinområdene rundt elven byr på svært varierte vinstiler som David her vil gjære oss mer bekjent med. Vi vil også ta en svipptur til Frankrikes senter, Sancerre og Pouilly-Fumé, og får smake hvordan de her lager toppviner av sauvignon blanc.

Jura, et stadig mer populært vinområde sør-øst for Burgund, er selvsagt også med på reisen, og vi får smake en mineralsk Chardonnay som representerer området.

Domaine Belles vakre vinmarker i Hermitage Foto: Domaine Belle



Helt til slutt ender vi opp i den vakre Rhône-dalen der vi får smake toppvin både fra lengst nord og ifra sør. Her får vi lære om hvor flotte viner man får av druen syrah i nord-Rhône og smaker en nydelig Crozes-Hermitage.
Vi runder av kvelden med en lekker Châteauneuf-du-Pape, og lære mer om dette anerkjente området i sør-Rhône, og hva som gjør det så unikt.

Dette blir en kveld full av historie og kunnskap om verdens mest tradisjonsrike vinland. Her får du sjansen til å møte en mann som jobber med alle disse forskjellige vinområdene daglig, og får naturligvis nyte smakene av Frankrikes lekre viner.

NB: Det er fri plassering, så hvis dere en en gruppe som vil sitte sammen, lønner det seg å komme tidlig, men tidligst 20 minutter før start.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Vinliste Frankrike Rundt.jpg [61.71 KB]
Vinliste for kvelden, endringer kan forekomme

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her