Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 7. november i Oslo

Unik mulighet: Smak 8 av de beste vinene fra Chablis for kun 495,-

Unik mulighet: Smak 8 av de beste vinene fra Chablis for kun 495,-

Romain og Damien Bouchard kommer til Norge for å fortelle om Chablis og presentere sine velrenommerte viner fra Domaine d’Enclos.
28 August 2022 - 10:10

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. 

portrait R&D couleur 2_20220628113302.jpg [192.10 KB]
Brødrene Bouchard foran vineriet i Chablis
(Photo: Domaine d'Enclos)

Domaine d’Enclos er et relativt nytt vinhus, og de lagde sin første årgang så sent som i 2016. Romain og Damien Bouchard har vokst opp i sin fars vineri, men ønsket å starte noe nytt og helt eget. Faren solgte etter hvert sitt vineri og lot sønnene overta hans vinmarker. Dette ble starten på en livslang drøm for de to brødrene.

De har takket være sin far og bestefar tilgang til fantastiske vinmarker, de lager fem forskjellige premier cru viner og intet mindre enn tre grand cru viner. Denne kvelden får du den unike sjansen til å smake de fleste av dem.

Domaine d’Enclos er som sagt et nytt vinhus med få årganger å vise til, men allerede i sin andre og tredje årgang høstet de to brødrene internasjonal anerkjennelse for sine fantastiske viner. Dette er virkelig fremtidens Chablis. De er sertifisert biodynamisk, og mesteparten av jobben de gjør skjer i vinmarkene. De mener at hvis de får de beste druene som reflekterer jordsmonnet, så kan de gjøre minst mulig i kjelleren. En filosofi de ikke er alene om, men som krever mye arbeid og du får mindre utbytte slik at de tjener mindre penger. Uansett går kvaliteten foran.

iStock-476499115_20220628131840.jpg [371.20 KB]
Vakre Chablis (Photo: kodachrome25)

Begge brødrene kommer selv til Norge denne kvelden for å fortelle om Chablis og ikke minst presentere sine strålende viner. Dette bør du ikke gå glipp av!

Vinliste Enclos.jpg [59.40 KB]
Kveldens vinliste, endringer kan forekomme

NB: Det er fri plassering, så hvis dere en en gruppe som vil sitte sammen, lønner det seg å komme tidlig, men tidligst 20 minutter før start.


OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her