Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 7. november i Oslo

Unik mulighet: Smak 8 av de beste vinene fra Chablis for kun 495,-

Unik mulighet: Smak 8 av de beste vinene fra Chablis for kun 495,-

Romain og Damien Bouchard kommer til Norge for å fortelle om Chablis og presentere sine velrenommerte viner fra Domaine d’Enclos.
28 August 2022 - 10:10

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. 

portrait R&D couleur 2_20220628113302.jpg [192.10 KB]
Brødrene Bouchard foran vineriet i Chablis
(Photo: Domaine d'Enclos)

Domaine d’Enclos er et relativt nytt vinhus, og de lagde sin første årgang så sent som i 2016. Romain og Damien Bouchard har vokst opp i sin fars vineri, men ønsket å starte noe nytt og helt eget. Faren solgte etter hvert sitt vineri og lot sønnene overta hans vinmarker. Dette ble starten på en livslang drøm for de to brødrene.

De har takket være sin far og bestefar tilgang til fantastiske vinmarker, de lager fem forskjellige premier cru viner og intet mindre enn tre grand cru viner. Denne kvelden får du den unike sjansen til å smake de fleste av dem.

Domaine d’Enclos er som sagt et nytt vinhus med få årganger å vise til, men allerede i sin andre og tredje årgang høstet de to brødrene internasjonal anerkjennelse for sine fantastiske viner. Dette er virkelig fremtidens Chablis. De er sertifisert biodynamisk, og mesteparten av jobben de gjør skjer i vinmarkene. De mener at hvis de får de beste druene som reflekterer jordsmonnet, så kan de gjøre minst mulig i kjelleren. En filosofi de ikke er alene om, men som krever mye arbeid og du får mindre utbytte slik at de tjener mindre penger. Uansett går kvaliteten foran.

iStock-476499115_20220628131840.jpg [371.20 KB]
Vakre Chablis (Photo: kodachrome25)

Begge brødrene kommer selv til Norge denne kvelden for å fortelle om Chablis og ikke minst presentere sine strålende viner. Dette bør du ikke gå glipp av!

Vinliste Enclos.jpg [59.40 KB]
Kveldens vinliste, endringer kan forekomme

NB: Det er fri plassering, så hvis dere en en gruppe som vil sitte sammen, lønner det seg å komme tidlig, men tidligst 20 minutter før start.


OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her