Enda et slott dropper 2012-årgangen

Enda et slott dropper 2012-årgangen

Tørr september ødelegger for Château Raymond Lafon.

Château Raymond-Lafon opplyser om at det ikke kommer noen 2012-årgang på markedet. Det er første gang side 1974 at Sauternes-produsenten dropper en årgang.

Slottet er den hittil tredje produsenten i Sauternes som underkjenner 2012-årgangen. Tidligere har Château d’Yquem og Château Rieussec meddelt at de ikke kommer til å sende søtviner fra fjorårets avling ut i markedet, melder vinavisen.dk.

Årsaken til elendigheten er å finne i det tørre septemberværet i fjor. For å framstille søtvinene sine, er vingårdene i området avhengig av at Botrytis-soppen trives og formerer seg. Og det gjør den bare under fuktige forhold.

LES OGSÅ: Slottskonge kjøper seg opp i Bordeaux

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen